WRC

Amiben Rovanpera jobb, mint Ogier

Kalle Rovanpera a Monte-Carlo Rallyn debütált a WRC legmagasabb kategóriájában, ahol az ötödik helyen zárt, ezzel pedig jobb teljesítményt ért el, mint Sébastien Ogier.

 
Azonnal muszáj is megemlíteni, hogy a különböző versenyeken induló WRC-k száma mindig több volt, mint az idei Montén rajthoz álló 11 autó.
 
Kalle Rovanpera a Montén indult először WRC-vel WRC futamon, és azonnal az 5. helyen zárt, ilyen jó debütálásra pedig a legjobb rally versenyzők sem voltak képesek.
 
A hatszoros rally világbajnok, Sébastien Ogier 2008-ban vezethetett először WRC-t Walesben, ahol 21 top kategóriás autó indult, 17 ért célba és a francia versenyző az abszolút 26. helyen zárt a Citroen C4 WRC-vel.
 
A kilencszeres világbajnok Sébastien Loeb 2000-ben a Korzika Rallyn vezethetett először WRC-t. A versenyen 22 WRC indult, ebből 14 célba is ért, Sébastien Loeb pedig az abszolút 9. helyet szerezte meg Toyota Corolla WRC-vel.
 
A 2019-es világbajnok Ott Tanak szintén Walesben vezethetett először WRC-t, ahol 20 WRC állt rajthoz és 15 ért célba. Tanak pedig a hatodik helyen zárt a Ford Fiesta WRC-vel.
 
Thierry Neuville 2012-ben a Montén indulhatott először WRC-vel, ahol 17 WRC állt rajthoz és 13 ért célba. A belga versenyző a negyedik szakaszon a 8. helyről esett ki Citroen DS3 WRC-vel.
 
Elfyn Evans 2013-ban Szardínián indult először WRC-vel, Forddal. A versenyen 13 WRC állt rajthoz és 10 ért célba, Elfyn Evans pedig a hatodik helyen zárt a Fiesta WRC-vel.
 
Érdekes lesz látni, hogy Kalle Rovanpera mire lesz képes a számára már ismerős havon, Svédországban.

Érdemes elolvasni

Itt Oliver Solberg nyert!

Hund Gábor

Breen a stílusa miatt vesztett időt

Hund Gábor

Tuohino balesetet szenvedett egy csúszós szakaszon, de nem a versenypályán

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató