Magazin

AMIKOR ELVÁGTAD MAGAD ALATT A FÁT

Nagyon tanulságos Daniel Abt története, aki meg akarta viccelni versenyzőtársait, de egy szempillantás alatt csalóvá bélyegezték, kirúgták a csapatából, pályafutása és élete mélypontjára került, ahonnan nem könnyű felállni.

Részlet a Rally Café 2020. júliusi számában megjelent cikkből, amit keress az újságárusoknál valamint a MOL, az OMV és Lukoil benzinkutakon vagy vedd meg a digitális Rally Cafét itt.

Szöveg: Mihályi Csaba

Hirtelen kiver a hideg verejték, a gyomrod görcsbe rándul, de a legrosszabb még hátravan, a felismerés, hogy valamit akaratod ellenére elbaltáztál és már nem tudod meg nem történté tenni. A következmények ott vannak előtted és neked tenned kell valamit. De mit?

Daniel Abt

Ismerős az érzés? Nekem igen. Annyival kiegészülve, hogy a gyomrom mellett a szívem tájékán is hasogatni szokott. Persze tudom, ez csak bordaközi fájdalom, de az ember szervezete nem hülye, pontosan tudja, hol kell fizikai fájdalmat okozni egy lelki gyötrelemnek.

Valami hasonló jeges zuhanyt élt át Daniel Abt, az Audi Forma–E versenyzője, amikor csalás miatt kizárták a Home Challenge Esport sorozat Berlini E-Nagydíjáról, mert maga helyett egy profi szimulátorversenyzőt ültetett a gép elé. Ráadásul 10 ezer euróra büntették, az Audi autógyár pedig – amelynek FE csapatában hatodik éve versenyzett – azonnal szerződést bontott vele.

Mi van??? – volt az első gondolatom, amikor a hírt olvastam. Abtnak elment az esze? Mégis mire számított, hogy csal és majd nem derül ki? Egyébként is, hogy gondolhat ilyet valaki, hogy az egész világot átveri? Ki fog ezek után hinni neki?

Daniel Abt

Ismerősek ezek a gondolatok is? Melyikünkkel nem fordult elő, hogy egy hír hallatán felháborodjunk és azonnal elvágjunk valakit? A történetnek ebben a stádiumában Daniel Abt nálam egy életre elvágta magát és esélyt sem láttam arra, hogy a tette valaha is bocsánatot nyerjen. Pedig…

Nem is annyira a pedigen, hanem a megoldáson van a lényeg, ami eldönti, hogy egy életre elvágod, lehúzod magad a csatornában, vagy egyenes gerinccel állsz fel.  A nagyon tanulságos, teljes történetet Rally Café 2020. júliusi számában olvashatod, amit keress az újságárusoknál valamint a MOL, az OMV és Lukoil benzinkutakon vagy vedd meg a digitális Rally Cafét itt.

Érdemes elolvasni

Velenczei Ádám: Mi kell a győzelemhez? – Megjelent a Rally Café novemberi száma

mihalyi.csaba

AZ ŐS-TRABANTOS

mihalyi.csaba

KILINCCSEL ELŐRE IS GYORS

mihalyi.csaba

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató