WRC

Andrea Adamo szerint ez kellett a Hyundai visszatéréséhez

A Hyundai Motorsport Arctic Rallyn kettős dobogós helyezést ért el, a csapatfőnök Andrea Adamo pedig elárulta, miért is sikerült csapatának a visszatérés.

 
“Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem vagyok boldog az eredményekkel. – Mondta Andrea Adamo a versenyt követő sajtótájékoztatón. Örülök, hogy azt a megközelítést láttam az emberektől, amivel tavaly az Észt rallyt követően fordítani tudtunk a gyártók bajnokságában és világbajnoki címet szereztünk. Ugyanakkor különböző okok miatt nem tudtunk az egyéni vb címért harcolni. Ugyancsak különböző okok miatt nem tudtunk elég jól szerepelni a Montén. Maga a versenyzés nem volt rossz, de a helyes megközelítés hiányzott. Ezért pedig magamat kell okolnom. Tehát a szokásos módon készültünk fel a Montéra. Most nagyon fontos volt, hogy az emberek pihenni tudjanak a Monte után, néhány emberem nagyon elfáradt. Észtország után nagyon komoly munkát végeztek a csapat tagjai, nem mentek haza, hónapokig nem látták családjukat.”
 
Craig Breen a második helyen is állt az Arctic Rally elején, azonban később egyre lassult és végül negyedik lett.
 
“Sohasem fogom nyilvánosan kritizálni a versenyzőimet, de Kalle Rovanpera és Thierry Neuville megmutatták, hogy milyen szinten kell vezetni a megfelelő eredményhez. Nagyon fontos, hogy a versenyző ismerje autóját, ismerje, hogy miként lehet igazán gyorsan menni vele. Craig Észtország óta csak egy napot tudott tesztelni. Bizonyára tudta, hogy mennyire fontosak a pontok a csapat számára, és emellett már nehéz gyorsan is menni. Összességében amit láttam az egész csapattól, hogy ellenőrzik az adatokat, próbálják azokat megérteni, próbálják megtalálni a problémák forrását és igyekeznek azt kijavítani, ez az amit látni szeretnék mindenkitől a csapatban.”

Érdemes elolvasni

Szeptemberre tolódhat a Finn Rally

Hund Gábor

Ezek a helyek a WRC jövőbeni céljai

Hund Gábor

Loeb kész az M-Sporttal visszatérni a WRC-be

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.