WRC

Aranyra lelt a Toyota!

Tavaly év végén úgy tűnt, hogy Ott Tanak távozásával elveszti a Tommi Makinen által vezetett Toyota azon versenyzőjét, aki komolyan tud vb címért harcolni, azonban mostanra kiderült, hogy a japán csapat új felállásával aranyra lelt.

 
A Toyota tavaly egyéni vb címet nyert Ott Tanakkal, majd a szezon végén kiderült, hogy az észt versenyző a Hyundainál folytatja. Sokan azt gondolták ekkor, hogy a Toyota nem tud ütőképes csapatot felállítani 2020-ra, azonban a japán csapat Tommi Makinen vezetésével épp az ellenkezőjét bizonyította.
 
A Toyota idén három új versenyzővel, Sébastien Ogier-val, Elfyn Evans-szel és Kalle Rovanperäval kezdte a szezont és már három verseny után elmondható, hogy mindhárman bizonyítottak.
 
A Monte előtt főként a hatszoros világbajnok Sébastien Ogier-tól lehetett várni a jó eredményt, ám ő lett az utolsó, aki komolyan letette névjegyét a Toyota Yaris WRC-vel.
 
A Montén Elfyn Evans sokáig vezetett, majd végül a harmadik helyen zárt Thierry neuville és Ogier mögött. A Svéd Rallyn már megállíthatatlan volt a walesi versenyző és rajt-cél győzelmet szerzett. Éppen ennek a sikernek volt köszönhető, hogy Mexikóban takarítania kellett, amivel elvesztette a győzelem esélyét. Végül a negyedik helyen zárva a vb második helyén áll három verseny után.
 
Kalle Rovanperä első szezonja az idei egy WRC-vel, ám a Montén megszerzett ötödik hely után, Svédországban mindenkit meglepett egy harmadik helyezéssel, melyet éppen Sébastien Ogier legyőzésével tudott megszerezni a Power Stage-n. A 19 éves finn pilóta Mexikóban, első murvás versenyén a Yaris-szal ismét ötödik lett, így megtartotta a bajnokságban a negyedik helyet. Ráadásul Rovanperä mindhárom versenyen nagyobb hiba nélkül ért célba.
 
Sébastien Ogier a Montén második, majd Svédországban negyedik lett, Mexikóban azonban ugyancsak verhetetlennek bizonyult, így a bajnokság élére is állt.
 
A bajnokságban három verseny után Sébastien Ogier 8 ponttal vezet csapattársa, Elfyn Evans előtt, míg Kalle Rovanperä 22 pontos hátránnyal a negyedik.
 
Nyugodtan ki lehet jelenteni idei három versenyzőjével aranyra lelt a Toyota!

Érdemes elolvasni

Loeb kész az M-Sporttal visszatérni a WRC-be

Hund Gábor

Arai visszatér a WRC mezőnyébe

Hund Gábor

Új központot talált a Svéd Rally

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.