WRC

Arctic Rally 2021 – Videós pályabemutató 3.

A Svéd Rally törlése után a WRC naptárba került Arctic Rally sokak számára még ismeretlen a WRC mezőnyből, ezért a rallit.fi oldal vállalkozott a pályák bemutatására. A finn oldal bemutatóját a vasárnapi pályával zárjuk.

 

2021.02.28.

09:08 SS9 Aittajärvi 1 (22.47 km)
12:18 SS10 Aittajärvi 2 (22.47 km)
 
A vasárnapi egyetlen szakaszt kétszer kell majd teljesíteni, és erről komoly információval rendelkezhet majd a Toyota Gazoo Racing, hiszen januárban ugyanez a szakasz szerepelt a Lappföld Rally programjában, melyen Juho Hanninen a Yaris WRC-vel állt rajthoz.
 
Ez a szakasz lesz az Arctic Rally leggyorsabb, bőven 130 km/h-s átlagsebességgel rendelkező szakasza.
A szakasz eleje széles és gyors úton halad, majd 9.6 km-nél kezd kanyargósabb lenni. 12.2 km-nél egy bal kanyar után kisebb egyenest követően egy jobb kanyarból erdei útra érünk, majd egy hosszabb egyenes részen kapaszkodunk egy dombra. A pálya utolsó része ismét gyors, de a cél előtt van néhány komolyabb kanyar is.
 
Ezt a szakaszt Teemu Asunmaa 2019-es belsőjéből lehet megtekinteni.

 
Rajtsorrend
Az Arctic Rally pénteki két szakaszán Sébastien Ogier, Elfyn Evans, Thierry Neuville sorrendben lesz a rajtolás, míg Ott Tanak, Teemu Suninen és Craig Breen csak később indulhatnak.
Hóverseny esetében a minél későbbi rajthely a jó, hiszen az első autók még a lazább havat takarítják, majd később már jobb tapadással vezethetnek a többiek. Ez azonban csak akkor érvényes, ha friss hó esik, egyéb esetben kis különbséget jelenthet a rajthely, sőt nagyon hidegben befolyásolhatja a látást a jégpor is, akárcsak murva esetében a por.
 
Baleset esetén
Baleset vagy kicsúszás esetén a megálló versenyzőt követően feltorlódhatnak az autók, ezért kisebb megszakítások is előfordulhatnak a versenyen. Nézők nélkül pedig a sérült autót is nehezebben lehet majd félrerakni.
 

Érdemes elolvasni

Adamo nem lepődött meg

Hund Gábor

Suninen Horvátországba is mehetett volna

Hund Gábor

Bemutatkozott a Rally3-as Ford

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató