GRC Europe Rallycross

Ari Vatanen a TitansRX Európa sorozat nagykövete

Az autósport legendája, Ari Vatanen lett az idén induló rallycross bajnokság nagykövete. Az egykori finn versenyző népszerűsíteni fogja az új bajnokságot és ellátogat minden forduló helyszínére, így októberben Nyirádra is.

“Mindig is szerettem a rallycrosst, mert nagyszerűen egyesíti a rali, a pályaversenyzés, és a stadionokban rendezésre kerülő autó versenyek sajátosságait. Nagyszerűek a rallycross autók, olyanok, mint egykoron a B csoportos járművek, így nagyon gyors és látványos versenyek szoktak lenni. Úgy gondolom, hogy Max J Pucher és csapatának erőfeszítéseivel egy szilárd alapokon fekvő, megfizethető és TV által is jól közvetíthető sorozat jön létre.” – mondta Ari Vatanen, az 1981-es rali világbajnok.

A 67 éves finn legenda 1981-es WRC bajnoki címe mellett 10 WRC futamon zárt az élen, négyszer a Dakart is megnyerte, 1986-ban pedig a hírhedt Pikes Peak amerikai hegyiversenyen diadalmaskodott, jelenleg pedig az Európai Parlament tagjaként dolgozik.

“Az alacsonyabb költségű Pantera autó és a bajnokság versenyeinek formátuma nagyszerűen illeszkedik a jelenlegi rallycrosshoz és kiváló versenyzőket és szponzorokat fog vonzani. Lenyűgöznek Pucher és csapatának erőfeszítései, amiket úgy érzek, hogy nekem is támogatnom kell. Bízom benne, hogy a versenyek sok néző előtt zajlanak majd.” – tette hozzá Vatanen.

“Amikor felvettem a kapcsolatot Ari Vatenennel, nem gondoltam volna, hogy ennyire fog lelkesedni a TitansRX Európa sorozat iránt. Többszöri tárgyalásunk alatt rájöttünk, hogy a közös munka révén nyerhetnek a versenyzőink, valamint új szponzorokat és nézőket is meg tudunk nyerni. Örülünk, hogy Ari csatlakozott hozzánk és a sorozat nagyköveteként fog dolgozni, valamint segít a média és az FIA kapcsolatok terén is.” – mondta Max J. Pucher a TitanRX Európa alapítója és vezérigazgatója.

Érdemes elolvasni

Turi és Csucsu is elődöntőig jutott

Hund Gábor

Csucsu döntős, Turi Tamás elődöntős Nyirádon

Hund Gábor

Bronzos siker Greinbachban

Hund Gábor