Rally

Átalakul a cseh rally bajnokság 2022-ben

A Cseh Autóklub elnöke, Jan Stovicek vezetésével tegnap lezajlott egy fórum a klubházban, ahol a tervezett bajnoki átalakításokról a vezető versenyzőket is megkérdezték.

 
2022-től két bajnokságra oszlik a Cseh Rally Bajnokság. Az egyik mezőnyben az FIA által jelenleg is elfogadott autók mehetnek, míg a másikban olyan autók, melyek csak nemzeti engedéllyel rendelkeznek. Ebben a bajnokságban indulhatnak akár olyan WRC-vel is a versenyzők, amelyek 2016-ig indulhattak a vb-n.
 
“A kezdetektől egy olyan rendszert szerettünk volna kialakítani, amely lehetővé teszi, hogy a korábban engedélyezett autók is elinduljanak a versenyeken. – mondta Jiri Valenta, a cseh RSB elnöke. Szeretnénk megőrizni a bajnokság vonzerejét és magas színvonalát azzal, hogy minden korábban versenyző autó indulhasson.”
 
“A bajnokság első divíziójában az FIA által homológizált autók vehetnek részt, míg a másodikban a nemzeti homológizációval rendelkezők (S-csoport, WRC, Porsche GT stb.). – mondta Tomás Kunc, a cseh motorsport főtitkára. Az első divízióban induló autókkal lehet szerepelni a cseh bajnokság abszolút értékelésében. Az autók pedig vegyes rajtsorrend szerint indulnak, hogy folyamatosan érdemes legyen nézni a mezőnyt a szurkolóknak.”
“Köszönöm a Rally Bizottság tagjainak munkáját. – mondta Jan Stovicek, a Cseh Autóklub elnöke. A divíziók bevezetésével növelhető a bajnokság vonzereje és a nézők érdeklődése is. A rally az egyik legvonzóbb autósport, meggyőződésem, hogy az új szabályok előnyösek lesznek a versenyzők és nézők számára is.”
 
A meghívott versenyzők között voltak Václav Pech bajnoki címvédő, Jan Kopecky korábbi bajnok, valamint Jan Cerny, Filip Mares, Radovan Bucha és Vojtech Stajf is.
 
“Az új szabályok javaslatát helyesnek tartom. – mondta Václav Pech, a 2020-as bajnokság győztese. Örülök, hogy mi is véleményt formálhattunk róla.”

Érdemes elolvasni

Egy sima egy fordított

Vörös Gergely

Megkérdeztük Nikolay Gryazint és Turán Fricit….

Vörös Gergely

Mindenáron Skoda – Rally Café TV

Vörös Gergely

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.