WRC

Augusztusig nevezhetnek a gyártók

Yves Matton, az FIA raliigazgatója elárulta, a 2022-es hibrid WRC korszakkal kapcsolatban nincs újabb gyártó érdeklődése, a mostaniak közül pedig az M-Sport maradása sem dőlt még el.

Az FIA júniusról augusztusra tolta azt a határidőt, amíg a gyártók a 2022-es WRC-re regisztrálhatnak. Yves Matton, az FIA raliigazgatója elárulta, hogy nem érdeklődik új gyártó jelenleg, a jelenlegi csapatok közül pedig a Hyundai és a Toyota jelezte egyértelműen maradási szándékát.

“Augusztusra toltuk a júniusi határidőt a csapatok jelentkezését illetően, de akkor sem leszünk még kint a járvány okozta válságból. – mondta Yves Matton a Dirtfishnek. Jelenleg minden gyártó dolgozik már a 2022-es autón, és hetente egy FIA munkacsoport válaszol a sport, a műszaki és a kereskedelmi kérdéseikre. Ugyancsak heti szinten folyik megbeszélés a WRC szervezője és a gyártók között a felmerült kérdésekkel kapcsolatban.”

A Dirtfish továbbá megtudta, hogy a Toyota és a Hyundai hajlandó elkötelezni magát a WRC iránt 2022 után is, míg az M-Sport attól teszi függővé maradását, hogy miként alakul a következő öt év fejlesztési költségplafonja. Matton elárulta azt is, hogy jelenleg nincs új jelentkező gyártó.

Érdemes elolvasni

Latvala rövid időre tervez, de maximumot nyújt

Hund Gábor

Huttunen nagy csatában nyert Lengyelországban

Hund Gábor

Észtország szurkolók nélkül is tervez

Hund Gábor