Rally Café Magazin
Autósport Drift Gokart Gyorsasági Kamion

Bemutatták a Magyar Motorsport-válogatottat

Kedden bemutatták a novemberben a római FIA Motorsport Games-en részvevő magyar válogatottat, mely öt kategóriában képviseli hazánkat.

 
A november 1-3 között a római FIA Motorsport Games-en induló magyar csapat öt kategóriában, Túraautó, Formula 4, Drift, Gokart szlalom és szimulátor, induló magyar csapatot kedden mutatta be Oláh Gyárfás, az MNASZ elnöke.
 
“Nagyszerű lehetőség Magyarországnak, hogy részt vehet a FIA Motorsport Games-n. Ezzel az eseménnyel lehetőség nyílik rá, hogy összeálljon egy magyar motorsport-válogatott, mely képviseli hazánkat. Ez egy mérföldkő Magyarország autósport történetében. A magyar kormány is támogatja ezt a kezdeményezést, versenyzőink pedig készen állnak, hogy sikereket érjenek el. A csapat egyforma ruhában jelenik majd meg. A rendezvény nagy motiváció a fiataloknak is, akik büszkén lehetnek tagjai a válogatottnak. Nagy reményekkel indul és reméljük, még nagyobb eredményeket elérve tér vissza a csapat Rómából.” – mondta Oláh Gyárfás, az MNASZ elnöke.
 
A magyar csapatot túraautóban Kiss Norbert egy Alfa Romeo Giulietta TCR autóval képviseli majd.
 
“Nagy megtiszteltetés, hogy rám esett a választás, mert sok jó versenyző van Magyarországon. Köszönöm a szövetségnek, hogy megtisztelnek bizalmukkal. Minden tőlem telhetőt igyekszek megtenni a sikeres szereplésért. Biztosan nagyon nehéz verseny vár, mert a mezőny nagyon erősnek ígérkezik.” – mondta a kétszeres Európa-bajnok kamionversenyző.
 
A Formula 4-ben Magyarország Tóth Lászlót indítja, aki már sok sorozatban vezetett F4-es autót, köztük a német, olasz és spanyol bajnokságot. A fiatal versenyző versenyzett gokarttal is, ahol Európa-bajnok lett.
 
“A FIA Motorsport Games rendezvényt egyedülálló kezdeményezésnek gondolom. Mindig nagy öröm, ha hazámat nemzetközi rendezvényen képviselhetem.” – mondta Tóth László.
 
A drifting kupában Szántó Zoltánt indítja Magyarország, míg a Gokart Szlalom versenyein vegyes felállású csapatok küzdenek, hazánkat Kiss Dorka és Németh Bálint képviselheti.
“Szerintem a hazáját mindenki nagy örömmel képviseli. Fiatal versenyzőként különösen nagy öröm, hogy ezt egy debütáló rendezvényen tehetem. A rendezvény nagyszerű alkalom, hogy megmutassuk tudásunkat és megnézzük, miben fejlődhetünk még. Remélem, hogy a szurkolók és az egész ország büszke lehet rám.” – mondta Kiss Dorka.
 
“Nagyon örülök, hogy hazámat képviselhetem a FIA Motorsport Games rendezvényen. Ez egy hatalmas megtiszteltetés.” – mondta Németh Bálint.
 
A szimulátor versenyeken Báder Benjamin állhat rajthoz.
 
“Az egyik legjobb dolog, amikor a dobogó tetején a magyar Himnuszt hallgatod. Célom, hogy ezt minél többször tehessem Rómában a magyar autósportot képviselve.” – mondta Báder Benjamin.
Az FIA Motorsport Games különböző versenyein indulókat jövő héten teszik közzé, a rendezvény szabályai az FIA oldalán találhatóak.
A rendezvény hivatalos honlapja: www.fiamotorsportgames.com
Fotó: MNASZ

Érdemes elolvasni

A döntő hétvégéje

Hund Gábor

Menya a Superfinal döntőjében

Mihályi Csaba

Utolsó helyről rajtolva második lett Vogel Adrienn Monzában

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató