Rallycross

Az EKS Szabó Krisztiánnal tér vissza a WRX-be

Mattias Ekström decemberben bejelentette, hogy nem folytatja csapata, az EKS a Ralikrossz Világbajnokságon, mosta azonban mégis elindul, mégpedig Szabó Krisztián vezetésével.

“Idén szerettem volna mindenképp együtt dolgozni Szabó Krisztiánnal, mert a tavalyi közös munkánk is sikeres volt és nagy jövőt jósolok Krisztiánnak. A WRX mezőnye jelentősen változik idén, azt gondolom, Krisztiánnak komoly esélye van, hogy igen nagy sikereket érjen el. Eredetileg az Eb-n szerettünk volna idén indulni, de most úgy döntöttünk, hogy a Vb-n állunk rajthoz. Tapasztalatommal szeretném segíteni, hogy minél jobb eredményeket érjen el.” – mondta Mattias Ekström.

Szabó Krisztián korábban kétszeres bajnok lett a S1600-os Eb-n, míg tavaly két versenyen elindult a Volland Racing színeiben a Szupercar Eb-n és Franciaországban második lett. A fiatal versenyző idén egy tavaly Audi S1.gyel áll rajthoz a WRX versenyein kezdve Abu Dhabival.

“A pályafutásom kezdete óta álmodtam, hogy egyszer a Vb-n indulok. Mattias Ekström tavaly bejelentette, hogy versenyzőként nem folytatja, így több ideje marad a csapatvezetésre. Ő és csapata idén teljes mértékben fog nekem segíteni. A célom idén egyértelmű lesz, bajnok akarok lenni, mert a legjobb csapatban, a legjobb autóval indulhatok. Szeretném a legtöbb versenyt az első háromban zárni. Úgy érzem, ez most egy soha vissza nem térő lehetőség, amivel élni szeretnék.” – mondta a 29 éves versenyző.

Érdemes elolvasni

Mi várható nálad? 50. rész – Csucsu

Hund Gábor

Kakucson kezdődik a Rallycross OB

Hund Gábor

Tidemand indul a Rallycross Eb-n

Hund Gábor