Az ellenfelek bátrabbak voltak

Azt ígérte Maricsek Miki a Székesfehérvár Rali előtt, hogy megkergeti az ellenfeleket. Ez részben sikerült is neki, hiszen Bán Viktor navigálásával az ORC harmadik helyén végzett, de ezzel messze nem elégedett.

„Kergettem, csak nem értem utol őket”

nevetett Maricsek hétfőn délután, amikor már egy jó nagy alvással kipihente a verseny fárdalmait. – Nagyon nehéz volt. El is felejtettem, hogy ezek a Kőhányás és Csákberény gyorsaságik milyen nehezek. Azt az előzetesben is mondtam, hogy gyorsan kell menni ezen a versenyen, mi sem voltunk lassúak, de a győzelemhez ennél sokkal jobban kell nyomni.

Más jellegű pályákon teszteltünk, más beállítással mentünk, de a legnagyobb probléma az volt, hogy itt nagyon tökösen kell menni. Én meg 180–200 körül nem merem megcsúsztatni az autót. Lehet, hogy az ilyen gyors pályák már nem fekszenek nekem és legközelebb eleve a pontszerzést kellene megcéloznunk.

Hevesi (István) és Dudás (Gergő) nagyon bátrak voltak, amíg nem volt műszaki hibája, addig Rongó (Rongits Attila) is adogatott, Matics Misivel oda-visszavertük egymást.

Ha mindenki tünetmentesen ér célba, akkor az ötödik hely lett volna reális a számunkra, ami egy kicsi elszomorít.

Annak viszont örülök, hogy az autó tökéletes volt, nagyszerű csapatunk van, a szerelők hibátlanul dolgoztak és a bajnokság szempontjából nagyon jó ez a harmadik hely.

Közelgő események

 • csü
  13
  jún
  2019

  WRC: Szardínia Rali

 • szo
  15
  jún
  2019

  WEC: Le Mans-i 24 órás verseny

 • vas
  16
  jún
  2019

  WRX/ERX: Norvégia