Az első hazai futam a GT4 EB olasz-magyar párosának!

Mór Csaba és olasz versenyzőtársa Patrick Zamparini a hétvégén a GT4 Európa Bajnokság olasz fordulóján vesz részt a Racing One Motorsport Audi R8-asával! Misanoban Patrick révén az első hazai futamukat futják a fiuk és nagyon bíznak benne, hogy az Angliában a második futamon elszenvedett kis fiaskó után ismét a dobogóért és a győzelemért autózhatnak a hétvégén!
Az olasz GT4 hétvége előtt Mór Csaba egy kis kitérőt tett a Hungaroringre a DTM betétfutamaként megrendezett Audi Sport Seyffarth R8 LMS Cup-ba mely egy R8-asokkal futó márkakupa sorozat. Csaba azt remélte, hogy esetleg ezzel az R8-al lehet némi hasznos tapasztalatokat gyűjteni hazai pályán a szeptemberi hazai GT4-es futamra. Ám sajnos hamar be kellett látni, hogy ez a márkakupa sorozat sem színvonalában sem technikájában egy cseppet sem hasonlítható a GT4-hez és nem tud semmilyen oda hasznos adattal vagy tapasztalattal szolgálni. Ennek ellenére versenyzőnk jó időket autózott a márkakupához képest néha furcsa technikai erőviszonyokat mutató mezőnyben. A hétvége első futamán a dobogó harmadik fokára állhatott, míg vasárnap a második futamban miután egy versenyzőtárs neki ütközött Mór autója egy jobb hátsó defektet kapott. A defektes kerékkel kievickélt a boxba ahol kicserélték és jelentős hátránnyal állhatott vissza a mezőnybe, de addigra a leszakadó eső miatt beküldték a safety cart majd pár kör után meg is szakították a futamot.
A GT4-ben az olasz magyar kettős az első két versenyhétvége után holtversenyben 61 ponttal áll a GT4 Pro-Am kategória második helyén, a bajnoki tabellán. Remélhetőleg Misanoban az alapos pályaismeret nagyban hozzá járulhat majd, hogy sokkal hamarabb sikerül megtalálniuk a pályához ideális beállításokat az R8-asra mint az első két hétvégén ahol ez pár nagyon értékes, igazán jó helyezésbe és legutóbb a pontszerzésbe is került.
Csaba tavaly mikor az olasz helyszín volt a nyitó versenyhétvége a sorozatban, tizennégy bajnoki ponttal távozhatott Misano-ból akkor még az angol márkát hajtva. Most az Audinál egy jó alapbeállítás eltalálása a legfontosabb, amihez sokat remélnek a fiuk Patrick tökéletes pályaismeretéből, amit lehet majd tovább finomítani. Aki itthonról szeretne szurkolni a magyar olasz kettősnek most is megteheti, hiszen a futamokat élőben sugározza a GT4 YouTube csatornája. A két GT4 versenyfutamot szombaton 15:30h-kor, vasárnap 11.10h-kor lehet majd követni az interneten!
Élőben itt követhetőek majd a GT4 hétvégi eseményei: https://european.gt4series.com/live/

Közelgő események

 • vas
  28
  Júl
  2019

  F1: Németország

 • csü
  01
  aug
  2019

  WRC: Finn Rali

 • vas
  04
  aug
  2019

  WRX: Kanada