ORB Rally Sajtóanyag

Az ERC nyomában

Tavaly az abszolút harmadik helyen zárta a Nyíregyháza Rally-t az Osváth Péter – Papp Tamás kettős. Ilyen eredményt idén felesleges elvárni a fiúktól, a realitás a top 10 lehet a Škodás duó számára.

A III. Nyíregyháza Rally útvonallapja minimális változtatáson esett át az elmúlt két évhez képest, Osváthéknak azonban nem ezért lesz nehéz dolguk, hanem mert a magyar mezőny első négy párosa pokoli tempót diktál és a mögöttük érkező ötös is nagyon szoros, másrészt Osiék nem az ERC-ben neveztek, így, ha az időjárás a tavalyi arcát mutatja, akkor a legnagyobb nehézséget a rajtpozíció jelenti majd számukra.

„A mezőnyben elfoglalt helyünk nem jó, főleg, ha esik az eső és sár lesz. Akkor az elejéhez képest nagy hátrányban leszünk, igaz mi nem is velük versenyzünk. Nagy szerencse, hogy Csomós Mixi rajtszám szerint 46.-nak megy, mi pedig 59.-nek, szóval csak 13 autó van köztünk. Mi nem vállaltuk azt az extra költséget, ami az ERC-vel jár, mert plusz 60 gyorsasági kilométer nem ér meg ennyit.”

Osi inkább a szűkebb, ralis szakaszok érzi jól magát, így egyértelmű volt, hogy a Nyíregyháza Rally programjából is melyik gyorsokat fogja kiemelni. „Újhuta és Füzér, ami igazán tetszik. Az első gyors szűkebb, míg a 23 kilométeresen a keskeny résszel kezdünk, majd jön a murva és végül kimegyünk a szélesre. Fony tempós, kétnyomsávos. Mád pedig nem épp a kedvencem, de nyilván meg kell lennie a kilométernek. Zemplénben egyébként egy másik csapat autójával megyünk. Ez a Škoda picit más, mint a korábbi, kicsit gokartosabb. Megpróbáljuk, és majd kiderül, hogy mit tudok kihozni belőle.”

A csapat Pécs környékén tesztelt közel 50 kilométert, Osi pedig az elmúlt két futamhoz hasonlóan nem támaszt semmilyen elvárást magukkal szemben.

„Egerben és Vértesen is lazaság volt. Sokszor elmondtam már, de tényleg így van: azért megyünk, hogy jól érezzük magunkat és meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. Minden nap nézem az időjárás előrejelzést és nagyon bízom benne, hogy jó idő lesz. A terv pedig az, hogy a Nyíregyháza Rally után másnap megnézzük a fiatalokat, mert látni szeretném a Zsigulisokat.”

Fotók: Kollár Attila

Érdemes elolvasni

2021-es magyar versenynaptár tervezet és fontos információk

Hund Gábor

Bathó Zoltán miskolci rohanása – Best of onboard

Hund Gábor

Apukám kedvence, Richard Burns

Vörös Gergely

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató