WRC

Az FIA 20 gyári autót szeretne a WRC-ben

Yves Matton, az FIA raliigazgatója elárulta a nemzetközi szövetség azon dolgozik, hogy legalább 20-ra emelkedjen a gyári autók száma a WRC-ben a következő öt évben.

 
Yves Matton szerint a WRC alsóbb kategóriáinak változásai (WRC2, WRC3) elősegítik, hogy öt év múlva 20 állandó gyári támogatású autó legyen a rali vb-n. Az egykori Citroen csapatvezető hangsúlyozta, nem 20 WRC-ről beszél, hanem 20 gyár által támogatott autóról.
 
“Még sohasem volt 20 gyári támogatású autó a WRC-ben, az FIA-nál pedig ezt az átlag számot szeretnénk 5 éven belül elérni. Ennek eléréséhez időre van szükség, ezért is számolunk 5 évvel. A WRC2-ben és WRC3-ban történt változások ehhez a folyamathoz kellenek.” – mondta Yves Matton.
 
A WRC2-ben az idei évtől gyári és privát versenyzők, míg a WRC3-ban csak privát indulók lehetnek R5-ös autókkal.
 
Matton azt is elmondta, tud róla, hogy a WRC jelenlegi gyártói között van olyan, mely szívesen adna WRC-t is privát versenyzőknek.
 
“Tudunk róla, hogy a jelenlegi WRC csapatok között van olyan, mely rendelkezésre bocsájtana autót privát versenyzőknek. Ezek az autók a jelenlegi és nem a hibrid WRC-ket jelentik.Ugyan most még korai lenne erről beszélni, de szerinte, 2020-ban is lesz legalább annyi WRC a versenyeken, mint tavaly.” – tette hozzá az FIA raliigazgatója.

Érdemes elolvasni

Latvala rövid időre tervez, de maximumot nyújt

Hund Gábor

Huttunen nagy csatában nyert Lengyelországban

Hund Gábor

Észtország szurkolók nélkül is tervez

Hund Gábor