Gokart Sajtóanyag

Losonczy Levi: Az idei legjobb

Végre sem megfázás, sem nyakfájás nem hátráltatta Losonczy Leventét, aki idei legjobb formáját hozta az Országos Gokartbajnokság kecskeméti fordulóján, ahol a SeniorMax szuperdöntőjében a harmadik helyet szerezte meg.

Levi már a szabadedzéseken is gyors volt, rendre az első háromban szerepelt. Az időmérőn szélárnyék nélkül szerezte meg a 7. helyet. Az elődöntőben 4., a döntőben 8. lett, de a legnagyobb huszárvágást a szuperdöntőben követte el, ahol a 8. helyről a 3.-ra kapaszkodott fel.

Losonczy Levente, SeniorMax, gokart-ob, Kecskemét, 2020. szeptember 20.

„Nagyon jó hétvégénk volt – mondta Losonczy Levi. – Az egykörös tempóm jó volt, talán a SeniorMaxban az eddigi legjobb, és nagyon sokat tanultam most is. Ismételten beigazolódott, hogy a gokartban a türelem és a pontosság a legfontosabb.

Az edzések jól sikerültek, bár nagyon sokat kellett dolgozni a gokarton, mert a hőmérséklet és a szélviszonyok miatt folyamatosan változott a pálya. Az időmérőn sajnos szélárnyék nélkül mentem és csak hetedik lettem.

Az elődöntőben három helyet javítva sikerült feljönni a negyedikre. A döntőben már a rajtnál beesett a spoilerem, ami miatt öt másodperc büntetést kaptam. Erre a futamra nem lett jó a beállításom sem, hatodiknak értem célba, a büntetés után pedig nyolcadik lettem.

Losonczy Levente, SeniorMax, gokart-ob, Kecskemét, 2020. szeptember 20.

A szuperdöntőben tíz kör alatt sikerült a nyolcadik helyről a harmadikra feljönni. Volt még tíz köröm, hogy utolérjem az első kettőt, de ők addigra már nagyon leszakították a mezőnyt, így a harmadik helyen értem célba. Összesítettben pedig ötödik lettem.

Örülök, hogy ilyen jó volt a tempóm, akár egy második, harmadik hely is meglehetett volna. Legközelebb már ez lesz a cél, na meg a türelem és a pontosság.“

Eredmények, Losonczy Levente, SeniorMax

Összesített eredmény: 5.
Szuperdöntő: 3.
Döntő: 8.
Elődöntő: 4.
Időmérő: 7.
Résztvevők: 17

Losonczy Levente, SeniorMax, gokart-ob, Kecskemét, 2020. szeptember 20.

Érdemes elolvasni

Hideg Ádám egyből döntőbe jutott

mihalyi.csaba

Rekordszámú mezőnyben debütált Molnár Martin

mihalyi.csaba

Magyar sikerekkel kezdődött a WSK szezon

mihalyi.csaba

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató