ORB Rally

Az ismerkedésnek vége

Két éve tért vissza a ralipályákra Tóth Tibor, aki kellő időt szánt a visszaszokásra, ismerkedésre, de ennek már vége, az idén a 3-as kategória bajnoki címét célozta meg.

Ennek érdekében a Rally Café Racing versenyzője karosszériát váltott a Mitsubishi Lancer Evo IX-esen és Szabó József navigátorral keményebben készültek az idei szezonra, mint valaha.

„Tíz év kihagyás után 2017-ben tértem vissza a raliba. Nagyon tetszik, de nem csak kocsikázni szeretnék, hanem eredményt is elérni – mondta Tóth. – Az előző két évben ismerkedtünk, gyakoroltunk, tapasztalatot akartam szerezni, nem erőltettem túl, de az idén már szeretnék a bajnoki címért versenybe szállni.

Nem leszünk sokan a 3-as kategóriában, de szerintem erős a mezőny, oda kell tenni magunkat.

Az autónkon jelentős változás tavalyhoz képest, hogy karosszériát cseréltünk. Ebben más cső van, amitől merevebb az autó, alacsonyabban tudok ülni. Annyira alacsonyra került az ülés, hogy emeltetni kellett rajta, hogy egyáltalán kilássak.

Az Orfű Ralin teszteltünk, különböző beállításokat próbáltunk ki, úgy érzem, hogy felkészültek vagyunk Egerre és már alig várjuk, hogy versenyezhessünk.“

Érdemes elolvasni

Elrajtolt a virtuális Ózd Rally!

Hund Gábor

Mi várható nálad? 51. rész – Tóth Tibor

Hund Gábor

Mi várható nálad? 50. rész – Csucsu

Hund Gábor