Az M-Sport leigazolná Loeböt

Malcolm Wilson elárulta, hogy az év végén távozó Sébastien Ogier helyére megpróbálják leigazolni a Spanyol Rali győztesét, a kilencszeres rali világbajnokot, Sébastien Loeböt. A francia legenda jövőjével kapcsolatban még nem tisztázódtak a kérdések, de Loeb nem tartja kizártnak, hogy részmunkaidőben visszatér a WRC mezőnyébe.

A Peugeot gyári csapatként befejezte idén a Dakar szereplést, mivel a WRX szereplésre akart koncentrálni, azonban innen is kilép év végén, miután az elektromos technológia még nem kerül bevezetésre a sorozatban.

Sébastien Loeb a hétvégén fantasztikus vezetéssel megnyerte kilencedik alkalommal a Spanyol Ralit a Citroën versenyzőjeként, majd elárulta, hogy jövőre akár több versenyen is elindulna, de teljes évet nem tervez.

Ma megjelent hír szerint Loeb egy privát Peugeotval elindul a januári Dakaron ismét.

Mivel az M-Sport jelenlegi első számú versenyzője, Sébastien Ogier visszatér egykori csapatához, a Citroënhez, ahol Esapekka Lappi lesz a csapattársa, Malcolm Wilson megpróbálja leigazolni Sébastien Loeböt.

„Sébastien Loebnek mindig nagy rajongója voltam és láthatta mindenki idei három versenyén, hogy még mindig képes nyerni vagy a dobogóért harcolni. Érdekes lenne, ha nem próbálnánk meg leigazolni, ha már Ogier távozik tőlünk. Nagyon szeretném, ha visszatérne a WRC-be és a mi autónkat vezetné. Megértem, hogy nem szeretne teljes évet menni, de akár néhány versenyről is lehet szó.” – mondta Malcolm Wilson, az M-Sport vezetője.

Sébastien Loeb 2005 végén, amikor a Citroën gyári szinten kiszállt a sorozatból, tesztelte az akkori gyári Fordot, végül azonban maradt a Kronos Racingnél, mely 2006-ban képviselte a Citroënt.

„Nagyon jó volt Sebet akkor az autóban látni. Tudtuk, hogy mit szeretnénk és a háttér is meg volt rá. Végül a Citroënt választotta, talán csak azért, mert tudta, hogy a francia gyártó csak egy évet hagy ki.” – tette hozzá Wilson.

A Citroën továbbra sem erősítette meg, hogy jövőre három autót indítana, csupán tárgyalnak ennek lehetőségéről.

Szavazás

Ti mire szavaznátok 2022-től?

Közelgő események

 • csü
  07
  Már
  2019

  WRC: Mexikó Rali

 • szo
  16
  Már
  2019

  WEC: Sebringi 1500 mérföldes verseny

 • vas
  17
  Már
  2019

  F1: Ausztrália