Az M-Sport leigazolná Loeböt

Malcolm Wilson elárulta, hogy az év végén távozó Sébastien Ogier helyére megpróbálják leigazolni a Spanyol Rali győztesét, a kilencszeres rali világbajnokot, Sébastien Loeböt. A francia legenda jövőjével kapcsolatban még nem tisztázódtak a kérdések, de Loeb nem tartja kizártnak, hogy részmunkaidőben visszatér a WRC mezőnyébe.

A Peugeot gyári csapatként befejezte idén a Dakar szereplést, mivel a WRX szereplésre akart koncentrálni, azonban innen is kilép év végén, miután az elektromos technológia még nem kerül bevezetésre a sorozatban.

Sébastien Loeb a hétvégén fantasztikus vezetéssel megnyerte kilencedik alkalommal a Spanyol Ralit a Citroën versenyzőjeként, majd elárulta, hogy jövőre akár több versenyen is elindulna, de teljes évet nem tervez.

Ma megjelent hír szerint Loeb egy privát Peugeotval elindul a januári Dakaron ismét.

Mivel az M-Sport jelenlegi első számú versenyzője, Sébastien Ogier visszatér egykori csapatához, a Citroënhez, ahol Esapekka Lappi lesz a csapattársa, Malcolm Wilson megpróbálja leigazolni Sébastien Loeböt.

„Sébastien Loebnek mindig nagy rajongója voltam és láthatta mindenki idei három versenyén, hogy még mindig képes nyerni vagy a dobogóért harcolni. Érdekes lenne, ha nem próbálnánk meg leigazolni, ha már Ogier távozik tőlünk. Nagyon szeretném, ha visszatérne a WRC-be és a mi autónkat vezetné. Megértem, hogy nem szeretne teljes évet menni, de akár néhány versenyről is lehet szó.” – mondta Malcolm Wilson, az M-Sport vezetője.

Sébastien Loeb 2005 végén, amikor a Citroën gyári szinten kiszállt a sorozatból, tesztelte az akkori gyári Fordot, végül azonban maradt a Kronos Racingnél, mely 2006-ban képviselte a Citroënt.

„Nagyon jó volt Sebet akkor az autóban látni. Tudtuk, hogy mit szeretnénk és a háttér is meg volt rá. Végül a Citroënt választotta, talán csak azért, mert tudta, hogy a francia gyártó csak egy évet hagy ki.” – tette hozzá Wilson.

A Citroën továbbra sem erősítette meg, hogy jövőre három autót indítana, csupán tárgyalnak ennek lehetőségéről.

Keresés

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Közelgő események

 • szo
  24
  nov
  2018

  WRX: Dél-Afrika

 • vas
  25
  nov
  2018

  F1: Abu Dhabi Nagydíj

 • vas
  09
  dec
  2018

  Mikulás Rally