Magazin

AZ ŐS-TRABANTOS

Kiss Péter egyike azon kevés magyar rallyversenyzőnek, aki rendületlenül Trabanttal igyekszik felvenni a tempót riválisaival szemben. A balatonföldvári pilóta hisz benne, hogy még mindig van létjogosultsága a kelet-német típusnak a rallyban.

Részlet a Rally Café 2020. szeptemberi számában megjelent cikkből, amit keress az újságárusoknál valamint a MOL, az OMV és a Lukoil benzinkutakon, vagy vedd meg a digitális Rally Cafét itt. Vagy fizess elő itt.

„Már a gyerekkoromban megfertőzött a benzingőz – meséli  Kiss Péter. – Apukámmal sokfajta versenyre jártam, roncsderbire, szlalomra és ralira is. Mindig is szerettem az autókat, a versenyeken szerzett élményeknek köszönhetően pedig én is kedvet kaptam a versenyzéshez.”

Az első saját autó, mi más lehetett volna, mint egy Trabant.

„Egy öreg nénitől vettem az első Trabantomat. Ezt pofoztuk ki, és ezzel indultunk kis rendezvényeken 2007-ben. 2009-től már szlalomokon, reptéri futamokon versenyeztem Szentkirályszabadján. Az akkori Trabantban már volt bukócső is, amit itthon készítettünk. Több dobogós eredményt is elértünk a szlalom versenyeken.“

A teljes cikket a Rally Café 2020. szeptemberi számában olvashatod, amit keress az újságárusoknál valamint a MOL, az OMV és a Lukoil benzinkutakon vagy vedd meg a digitális Rally Cafét itt. Vagy fizess elő itt.

Érdemes elolvasni

KILINCCSEL ELŐRE IS GYORS

mihalyi.csaba

REÁLIS AZ EURÓPA-BAJNOKI CÍM

mihalyi.csaba

Minden Gyarmati Arielről és Kocsis Györgyről

mihalyi.csaba

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató