ERC WRC

Az új ERC promóter számít Magyarországra

2022-től az Eurosport Events helyett a WRC promótere veszi át az ERC-t is. Simon Larkin kiemelte, hogy nagyon fontosnak tartja az olyan versenyeket, mint a lett, a lengyel vagy a magyar ERC futam.

 
“Nem csak a házigazda országokban, de egész Európa-szerte szeretnénk növelni az ERC rangját. – mondta Simon Larkin, a WRC és 2022-től az ERC promótere a Dirtfishnek. Nagyra tartjuk az Eurosport Events által végzett munkát, de késznek tartjuk magunkat arra, hogy növeljük az ERC média megjelenését és nagyobb műsor szolgáltatói hálózatot építsünk ki.”
 
Simon Larkin szerint nagyon jól működik a WRC+ platform, melyen minden vb futamot élőben közvetítenek a rajttól a célig, de ilyet nem szeretne létrehozni az ERC-vel kapcsolatban.
 
“Ahogy az ERC lesz a lépcsőfok a WRC-be a versenyzők esetében, úgy szeretnénk, ha a versenyek is ilyen formát használnának. Szeretnénk együtt dolgozni olyan rendezvényekkel, ahol a kormányzati támogatás is nagy, mint például Magyarország, Lettország és Lengyelország. Szeretnénk, ha a versenyek szervezői több évre kötnék szerződésüket és folyamatosan építsék tapasztalataikat és infrastruktúrájukat, hogy akár WRC futamot is tudjanak rendezni. Ezáltal a kormányok is népszerűbbek lesznek és a rendezvények is közelebb kerülnek a WRC-hez. Szeretnénk jövőre egy versennyel növelni az ERC naptárat, ugyanakkor több a Discovery-vel (Eurosport anyavállalata) kötött szerződés van, melyet szeretnénk folytatni. A stabilitás a jövő kulcsa.”

Érdemes elolvasni

Daniel Elena befejezte WRC karrierjét

Hund Gábor

Hyundai i20 N Rally1 teszt (videó)

Hund Gábor

Amiben Neuville volt a legjobb

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.