A Rali Világbajnokság idei hatodik versenyén egy teljesen új helyszín debütál, vadonatúj murvás pályákkal, melyek teljesen új kihívást jelentenek a rajthoz állok számára.

Két héttel az Argentin Ralit követően a WRC mezőnye a szomszédos Chilébe látogat, hogy egy teljesen új murvás versenyen vegyen részt.

A Concepción központú Chile Rali útvonala főként erdei pályákon fog zajlani, kiegészülve néhány szakasszal, mely a Csendes-óceán mellett fut. A pályák jórészt simák, de vannak dombos részek is.

A WRC mezőnye Thierry Neuville vezetésével érkezik Chilébe, miután Korzikán és Argentínában is nyerni tudott előnye 10 pont Sébastien Ogier és 28 pont Ott Tanak előtt. A szezon új versenyén ismét rajthoz áll Sébastien Loeb a Hyundai versenyzőjeként.

A WRC2 Pro mezőnye ismét népes lesz, hiszen Gus Greensmith az M-Sport, Mads Östberg a Citroen, Marco Bulacia és Kalle Rovanpera pedig a Skoda pilótájaként indul.
A WRC2-ben sok helyi versenyzőáll rajthoz, így itt is népes mezőny indul, akik között ott lesz a hazai versenyén induló Alberto és Pedro Heller, de Jorge Martinez és a Dakarról jól ismert Francisco López Contardo is.

Az útvonal
A verseny a csütörtöki hivatalos teszt után pénteken hat gyorsaságival indul, köztük a hétvége leghosszabb 30.72 km-es szakaszával, melyet a chilei Ouninpohja szakaszként is emlegetnek.
Szombaton ugyancsak hat szakaszt kell a mezőnynek teljesíteni, melyek már közelebb vannak Concepciónhoz.
Vasárnap pedig négy szakasz után kiderül az is, hogy ki nyeri az 1. Chile Ralit.

Közelgő események

 • pén
  24
  máj
  2019

  ERC: Liepaja Rali

 • vas
  26
  máj
  2019

  WRX/ERX: Nagy-Britannia

 • csü
  30
  máj
  2019

  WRC: Portugál Rali