ORB Sajtóanyag

Az új, turbós 208-as versenyautókkal folytatódik jövőre a Peugeot Kupa!

Három sikeres év után 2021-ben is folytatódik a Peugeot 208 Rally Cup Hungary. A Peugeot magyarországi forgalmazójának eltökélt célja, hogy tovább működtesse a Rallye Szakági Bizottsággal közösen a pénzdíjas márka-kupasorozatot, amelyben egyforma Peugeot 208-as versenyautókkal, megegyező technikai feltételekkel, mérnöki támogatással, pénzdíjas jutalmazás mellett tudnak versenyezni a sorozat indulói. Minden változatlan marad, kivéve a versenyautó, hiszen elérhetővé vált a legújabb fejlesztésű Peugeot 208 Rally4, mellyel újra küzdeni lehet a 2WD kupa bajnoki címéért is. 

Komoly, az utolsó futamig tartó küzdelemben dőlt el a Peugeot Kupa sorsa az idei évadban. A márka-kupasorozatban szezonzáró Nyíregyháza Rally-n szerezte meg a győzelmet a Peugeot Kupában újoncnak számító Német Gábor, Adorján Szabolcs páros. A győztesek úgy nyilatkoztak a 2020-as szezont követően, hogy az új Peugeot versenyautóval kívánják folytatni a küzdelmet jövőre.

A bajnok álma hamar megvalósulhat, hiszen az előzetes egyeztetések alapján egyértelmű, hogy a Peugeot továbbra is támogatja a kupasorozatot és a korábbi évek keretrendszerét változatlanul hagyva már az új, turbós Peugeot 208 Rally4 autókkal folytatódhat a sorozat. A nevezési díjak, vagyis a futamonkénti és év végi díjazás nem változik, ahogy az sem, hogy a PIRELLI kedvezményekkel támogatja az indulókat, és a mérnöki háttér is hasonlóan magas színvonalú lesz, mint a korábbi években, köszönhetően a Tagai Racing Technology-nak.

Az időben leadott megrendeléseket biztosan ki tudja szolgálni a TRT, hiszen a műhelyükben épül az új Rally4-es Peugeot 208, így a magyarországi kupa megrendelői prioritást élveznek.

A Tóth János mentorálásával zajló sorozat kiírása és a részletes információk, hamarosan elérhetőek lesznek a Magyar Autósport Szövetség hivatalos weboldalán.

Peugeot koordinátor: Müller Péter +36 30 269 65 18 – [email protected]
MNASZ Rallye szakágvezető: Berényi Ákos +36 30 460 8131 – [email protected]
Tagai Racing Technology : Tagai Tamás +36 30 996 8388 – [email protected] 

Mindenkinek békés karácsonyt és sikerekben gazdag új évet kívánnak a Peugeot 208 Rally Cup Hungary szervezői.

 

Dudás Endre

Érdemes elolvasni

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Hund Gábor

Rekordnevezés a hatodik Riverside Baján!

Hund Gábor

Változott az Eger-Ózd Rally versenykiírása, nézők is lehetnek

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.