ERC WRC

Az Ypres Rally törlésének hatása a Rally Hungaryra

Az Ypres Rally törlése befolyásolhatja a Rally Hungary jelentőségét is.

 
Tegnap este megjelent a Rally Hungary ERC mezőnyének nevezési listája, tele jobbnál jobb versenyzőkkel.
 
Ez a mezőny a pletykák szerint akár még jobb is lehetett volna, hiszen elterjedt a közösségi média több felületén is, hogy a Toyota Gazoo Racing és az M-Sport is gondolkozik, hogy Nyíregyházán teszteljen a közelgő belga Ypres Rally vb futamra. Valamint ha jobban belegondolunk rájöhetünk, hogy az ERC mezőnyben is sok páros csak tesztjelleggel jönne a magyar Eb futamra. Ilyen versenyzők Andreas Mikkelsen, Mads Östberg és Nikolay Gryazin is.
 
Visszaléphetnek-e ezek a versenyzők a magyar ERC futamtól a belga WRC futam törlése miatt?
 
Természetesen akár ez is előfordulhat, DE…
 
A múltheti belga versenyek törlése, melyen a Toyota és a Hyundai is tesztelt volna, valamint Mads Östberg és Nikolay Gryazin is indult volna, most pedig az Ypres Rally törlése csak erősíti azt, hogy nem igazán lesz lehetőség Monza előtt a tesztelésre, pláne nem éles körülmények között.
No, de mennyire valószínű, hogy Monzában lesz WRC futam? Épp annyira, amennyire biztos, hogy lesz Rally Hungary. Nagyon!
 
A 2011-es Mecsek Rallyra a mostani Rally Hungaryhez hasonló erősségű mezőny látogatott el, komoly bevételt is eredményezett Pécs környékének. Most, a világjárvány idején is lehet akár hasonló méretű érdeklődés a nyíregyházi verseny iránt, ami szintén komoly bevételt jelenthet a a verseny környékének.
 
A magyarhoz hasonlóan az olasz kormány célja is, hogy működjön a gazdaság. Egy ERC futamnál, még ha az tele is van sztárversenyzőkkel, jóval komolyabb gazdasági tényezőt jelent egy WRC futam. Ezt a tényezőt pedig nem hagyhatja figyelmen kívül valószínűleg az olasz kormány sem, ami mellett az olasz autósport szövetség is megszeretné mutatni elkötelezettségét a sport iránt, amit jól mutat. hogy Olaszországban 3 F1-es futamot is rendeznek, valamint, hogy Szardínia után Monza is WRC futamot rendezhet.
 
Tehát a Rally Hungaryn való indulás jelentősége, akárcsak tesztjelleggel is, felerősödött az Ypres Rally törlésével.
Írta: Hund Gábor

Érdemes elolvasni

11 WRC, 54 R5-ös, 95 induló Monzában

Hund Gábor

Nehéz helyzetben van Evans

Hund Gábor

Apukám kedvence, Richard Burns

Vörös Gergely

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató