ORB Rally Sajtóanyag

Azok a fránya lassítók…

Az abszolút kilencedik helyen zárta a bajnokság harmadik futamát, az Eger Rally-t a Rally Café Racing párosa, Osváth Péter és Nemes Csaba. A balatonfüredi kettős a lassítók előtti féktávokon veszített tetemes mennyiségi időt a riválisaikkal szemben.

Osi, szokásához híven ezúttal sem beszélt mellé a teljesítményüket illetően.

„Nem fogom túlragozni. Pocsékul vettem a lassítókat, emiatt kaptunk nagyon sokat. Ha nagy tempóról kell megállnod és korán fékezel, akkor rengeteg időt veszítesz. Nálunk pontosan ez történt. Az első napi hosszú gyorsaságin nagyságrendileg 15 lassítót számoltunk össze és biztos, hogy mindegyikben ott maradt 1-1.5 másodperc. A tempós részekkel nem volt baj, elvállaltam a kanyarokat, egyszerűen a lassítókban kaptuk meg a magunk csomagját. Az első kör után átbeszéltük Nemessel, hogy a következőben jobban figyeljek oda. Oké. Erre elrontottam az első, majd a második féktávot is, aztán a következő lassítóhoz, meg úgy estünk oda, hogy majdnem neki mentünk. Ott szinte egyesig vissza kellett kapcsolnom, hogy valahogy át tudjunk menni rajta. Ez a két eshetőség volt. Vagy úgy gurultunk oda, vagy azon kellett gépészkedni, nehogy elvigyük az egész gumisort.”

A Škodás duó így a második nap reggelén nyolcadikként hajtott ki a szervizparkból, de hat gyorsasági után újabb két pozíciót veszítettek az összetettben.

„A középső, vagyis a vasárnapi leghosszabb szakaszon, ahol sok volt a lassító, ott kaptam ki nagyon. Hiába voltam fáradt, az utolsó körre összeszedtem és felszívtam magam. Szarvaskőn és Bátoron is sikerült javítanom, így végül kilencedikek lettünk. Nem mentünk igazán gyorsan, valahogy nekem sem jött ki a lépés, de nem voltunk annyira rettenetesen lassúak sem. Jól éreztük magunkat, ezért a következő versenyeken erre szeretnék rágyúrni, hogy versenyezzünk, élvezzem, amit csinálok, a többi pedig nem számít. Persze ettől függetlenül mindig megnézzük az időket és jó lenne közelebb lenni az öthöz, mint a tízhez, de ha nem így lesz, akkor sem történik tragédia.”

Fotók: Csatlós Norbert és Sári Péter

Érdemes elolvasni

Túl az első teszteken a Hyundai új Rally2-es autója

Hund Gábor

Mikulás Rally 2020 – Nevezési listák

Hund Gábor

Isten veled, Pista bácsi

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató