Színes, érdekes, élményekkel teli, nehéz versenyen van túl a Hoffer Zsolt, Bunkoczi László páros a múlt hétvégén rendezett Opatija Ralin. A versenyen szerzett élményekről beszélgettünk hazatérésük után Zsolttal.

Múlt hétvégén az Opatija Ralin vettetek részt. Hogyan készültetek fel a számotokra újabb ismeretlen pályákkal bíró versenyre?

– Szia! A felkészülés nem volt egyszerű az Opátjiára! Próbáltunk sok videót megnézni a szakaszokról, illetve a pályabejáráson már erre alapozva próbáltunk jó itinert írni. Tesztelni nem volt módunk, azt a hivatalos shakedown alkalmával teljesítettük.

Fel tudtatatok valamit használni a Lavanttal Ralin szerezett tapasztalatokból?

– Igen, törekedtünk a Lavanttalon szerzett tapasztalatokat pályabejárás, felírás hibáit javítani, illetve bátorodni.

A kategóriátokban majd húsz autó viaskodott a legjobb helyezésekért. Azért ez jó erőfelmérő lehet a számotokra.

– A mi kategóriánk volt a legnépesebb, több mint húsz autó. Jó aránymérő volt és örültünk, hogy a kategória elejében tudunk autózni, végül is ötödikek lettünk.

Mi történt veletek a verseny folyamán?

– Folyamatosan tudtunk gyorsulni, amelyet nagyon ésszel tettünk, így utólag már lehettünk volna bátrabbak és akkor talán az eredmény is jobb lenne. Egy emelőszárat sikerült elhajlítanom, amely miatt nem tudtam kereket cserélni. Ez is hátráltatott, valamint egy Mitsubishi EVO rajtolt előttünk, amelyet sajnos többször utolértem…

Mennyire nehezítette a dolgotokat a váltakozó időjárás?

– Időjárástól végül is jobban tartottunk, mint amennyi problémát okozott. Az idő szempontjából szerencsések voltunk.

A 3-as kategória hatodik helyén végeztetek és nem kellett volna sok az ötödik hely eléréséhez sem.

– A MITROPA CUP ötödik helyén végeztünk, a nagy összetettben hatodik helyen 0,7 mp-cel. Lavanttalhoz képest nagyot fejlődtünk, ennek nagyon örülök! Itt ragadom meg az alkalmat, hogy megköszönjem Bessenyey Zoltánnak a tanácsait, amelyekkel csapatunkat és engem segít! Köszönöm Zoli!!!

Hol láthatunk benneteket a legközelebb?

– A jövő még képlékeny, de nagyon jó a hangulat a Mitropa Cup futamain, ezért továbbra is itt szeretnénk menni. Köszönjük partnereink és családunk támogatását!

Szöveg: Sipos Attila (RallyFeeling.hu)

Közelgő események

 • csü
  30
  máj
  2019

  WRC: Portugál Rali

 • pén
  07
  jún
  2019
  vas
  09
  jún
  2019

  Rallye1: Székesfehérvár Rali 2019

 • vas
  09
  jún
  2019

  F1: Kanada