Sajtóanyag

Bátyiék álma valóra vált…

Ismét 4. helyen végzett az FRT-n a Bátyi Barnabás – Bátyi Róbert duó. Mégis másabb ez a helyezés az eddigieknél, hiszen először ültek a Citroen C2R2-ben és így elsőre elég szép eredmény, ugyanis tizenhárom páros indult a H/4 csoportban.

 

Egy álom vált valóra az elmúlt hétvégén?

– Igen. Már egy ideje szemeztem azzal, hogy kipróbálnék egy Citroen C2R2-t, mert mégiscsak elsőkerekes és kíváncsi voltam a technikára. Nyilván a saját autó mindig prioritást fog élvezni, mivel az mindig kéznél lesz. Úgyhogy a Zsigulit már eltettük téli pihenőre, és megmérettettük magunkat egy Citroennel, amivel nagyon jó volt autózni, még akkor is, ha voltak menet közben gondjaink és nehézségeink.

 

Mennyire sikerült ráérezni, hogy elöl hajt nem hátul?

– Szerintem elég rugalmas voltam és mondhatni szinte azonnal ráéreztem az ízére, lehet túl sok belsőt néztem előtte… és benne van a lábamban – mondja Barna nevetve. Lehet ezt is élvezni, még akkor is, ha meg kell valakinek szokni, hogy jobban kihúz a kanyarból, meg nem kell annyira figyelni arra, hogy elúszik a hátulja. Persze az időjárás nem kedvezett, mint első bálozónak, ugyanis veszettül csúszott a pálya, sajnos nagyon rossz időt fogtunk ki. De teljesen elégedettek vagyunk az eredményünkkel, mert 4. helyen végeztünk a H/4 kategóriában. 

 

Nem mondod, hogy Zsigulival és Citroennel is marad a bűvös 4. helyezés?

– Bizony, már lehet meg se kellene lepődnünk, hiszen ez nyomasztott minket eddig végig. De valljuk be azért ezzel az autóval elsőre a 4. hely nem rossz, de mégis jó lenne már megtörni ezt az átkot. Persze hozzátartozik, hogy sajnos az első körön pont nálam lett csapágyas a kocsi, és akkor ott kicsit el is ment a kedvünk az egésztől. Keserű volt abban a pillanatban a szánk íze, de Bakó Laci megoldotta a problémát, így mégis folytatni tudtuk a versenyt, és végül minden jól alakult. Szóval igazából mindkettőnknek tetszett a Citroen, reméljük tudunk még ezzel az autóval versenyezni.

 

Idén láthatunk még benneteket valamelyik futamon?

– Mi ezt a szezont lezártuk, a kocsi is pihenni fog, és már a jövő évi terveinket szövögetjük. A továbbiakban is kisebb versenyekben gondolkozunk, mint Rábaring, Kunmadaras vagy FRT. Ez fér bele jelenleg a büdzsénkbe és munka mellett az időnkbe egyaránt. Nyilván jó lenne valamelyiken majd komplett idényt menni, de rengeteg összetevős ez a dolog, azon leszünk, hogy összehozzuk… és ott állhassunk a legtöbb rajtvonalnál. Nagyon köszönjünk mindenkinek, aki ebben az évben bármilyen formában is segítette a versenyzésünket.

 

 

Reklámpartnereink segítségét köszönjük!

 

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: Bitto Zsolt

Érdemes elolvasni

Gyorsan és látványosan…

Hund Gábor

Murván lehet improvizálni…

Hund Gábor

Menya mindenkit meglepett a top 10-es eredményével

mihalyi.csaba

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.