WRC

Belgium komoly problémát jelentene az M-Sportnak

Richard Millener, az M-Sport csapatvezetője szerint komoly logisztikai probléma lenne, ha Törökországból egyből Belgiumba kellene menniük.

Mint az már ismert a belga Ypres Rally akkor kerülhetne a WRC naptárába, ha a Török Rallyt egy héttel korábban rendeznék meg, így a két verseny között két hét szünet lenne.

A belga aszfaltos verseny naptárba kerülése az M-Sport szerint komoly logisztikai problémát jelentene.

“Ha az Ypres Rally a naptárba kerül, örömmel megyünk Belgiumba, de ez logisztikailag nem lesz egyszerű. – mondta Richard Millener, az M-Sport csapatvezetője. Ugyanazokat a teherautókat kellene előbb Észtországba, majd Törökországba onnan pedig Belgiumba mozgatni, majd Németország és Szardínia következne. A logisztika enyhén szólva nehéz lenne. Észtországban két napra lenne szükség, hogy a teherautók elinduljanak Törökországba, majd ugyanígy Belgium előtt. Igaz, hogy a török és belga verseny előtt lesz 2 hét, de a teherautóknak 2 nappal kevesebb áll rendelkezésükre. Tavaly Argentína és Chile esetében már volt példa hasonlóra, de akkor nem kellett murváról aszfaltra váltani.”

Millener szerint, ha nagyobb probléma történne Törökországban, akkor a belgiumi indulás is veszélybe kerülne-

“Ha valamelyik versenyzőnk balesetet szenvedne Törökországban, akkor az autó elkészülése miatt komoly veszélybe kerülne a versenyzőnknek a belga indulása. De a határokon való átkelés okozta késés is komoly problémát vethet fel. Nyilván nem azt mondjuk, hogy nem akarunk Belgiumba menni, de nagyon komoly logisztikai problémát jelentene.”

Érdemes elolvasni

Az M-Sport már teszteli új fegyverét

Hund Gábor

Evans szerint semmi sem vehető biztosra

Hund Gábor

Östberg sajnálja döntését

Hund Gábor