eRally Café Kupa

Bender Tibor: Célba érni szerettem volna, de dobogó lett

Bender Tibor az eRally Café Kupa negyedik futamán az ORC értékelés második helyén zárt, pedig csak teljesíteni szerette volna a Mecsek eRallyt.

„Kategória váltással indultunk neki a Mecseknek, ami okozott némi izgalmat. Az RBR-es pályafutásom a Rally Café Kupával kezdődött. Zöldfülűként az ORB 2WD-ben bontogattam szárnyaimat eleinte egy 208 R2-vel, később pedig egy Clio R3T-vel. Már az elejétől fogva vonzottak a nagyobb kategóriák, sokat agyaltam, hogy melyik irányba induljak, végül az ORC 4WD-t jelöltem ki.

Mivel az utolsó pillanatig halogattam a döntést, így a Mecsek Rally-ra nem tudtam túl sokat tesztelni. Köszönettel tartozom csapattársamnak, Havrilla Attilának, akitől egy nagyszerű setupot kaptam az R4-es Mitsubishihez.

Az első nap egyetlen, éjszakai gyorsaságiját igencsak megnehezítette az eső, igyekeztünk a lehető legbiztonságosabban teljesíteni a szakaszt. Másnap szerencsére már száraz körülmények között tudtunk versenyezni, bár rutin híján továbbra is az autó kiismerése és a hibamentes célba érés volt az első. Apróbb hibák ugyan becsúsztak, de különösebb dráma nélkül tudtunk szakaszról szakaszra gyorsulni. Sajnos a mezőnyből elég sokan kiestek menet közben, így nem nagyon tudtam a kategóriánkhoz mérni magunkat.
Összességében egy nehéz, de remek versenyen vagyunk túl. Nagyon tetszettek a pályák, az eddigi 4 fordulóból eddig ez állt hozzám a legközelebb.
Kissé félve megyünk a következő versenyre, ugyanis murván még sosem versenyeztünk.”

 

Érdemes elolvasni

Az eRally Café Kupa díjazottjai

Hund Gábor

Orbán Máté nyerte az eRally Hungaryt, az eRally Café Kupa szezonzáróját

Hund Gábor

Elrajtolt az eRally Hungary, az eRally Café Kupa utolsó futama

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.