Bizonyítási kényszer nélkül!

Maricsek Miklós és Bán Viktor is rajthoz áll a hétvégi Mikulás Rallye-n, ám ezúttal nem az R4-es Mitsubishi Lancerrel, hanem a WRC Replicával vág neki a veszprémi derbinek a Rally Café Racing párosa.

A júliusi, hosszúhetényi futamot követően Miki idén másodszor veti be a csapat zászlóshajóját, a Replica WRC-t.

„A veszprémi bukás után a Mecsekre lett kész az R4-es Mitsubishi karosszériamunkája, a fejlesztése. A Mecsek és Nyíregyháza Ralikon sértetlen maradt a Lancer és úgy voltam vele, hogy ott áll a műhelyben ez a csodálatos autó, amiben mindössze két verseny van, így ezt nincs szívem felvinni a murva pályákra. Már Nyíregyházán is felszisszentem a laza talajú részeken, de a Mikulás Rallye-n mindenképp rajthoz szerettem volna állni. Ugyanakkor nem akartam emiatt plusz munkát adni a csapatnak, illetve nem szeretném, ha ez a jövő év kárára menne. Ezért döntöttem úgy, hogy a Replicával fogok menni Veszprémben. Csütörtökön megünnepeljük a névnapomat Tóth Tibiékkel és a csapattal Szentgálon, pénteken tesztelünk, szombaton tréning, vasárnap pedig következhet a verseny. Végre egy olyan futam következik, ahol nincs rajtam semmi teher, vagy bizonyítási kényszer, mindössze csak szeretnék a lehető leggyorsabban autózni. A Replica egy más, egyszerűbb technika, mint az R4-es, de meglátjuk, hogy mit tudunk belőle kihozni.

A Mikulás Rallye egy kuriózum a nézőknek és a versenyzőknek egyaránt, egy év végi dzsembori. Azt tudjuk, hogy a Replicából egy van Magyarországon, ráadásul elég sok versenyt futott idén és végig megbízhatóan működött, ezért ez a csomag most tökéletes lesz nekünk, hogy jól érezzük magunkat és versenyezzünk egy kellemeset a Veszprém környéki pályákon. Az is jó, hogy nem kell szombaton megszakadnunk a pályafelíráskor. Megyünk mindkét pályán hármat-hármat és másnap jöhet a verseny!”

 

Keresés

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Közelgő események

 • pén
  14
  dec
  2018

  Rally Café Magazin December

 • szo
  29
  dec
  2018

  Szilveszter Rally

 • ked
  22
  jan
  2019

  WRC: Monte Carlo Rali