Bodogán Ferenc: Próbálok örülni a 2. helynek is

Bodogán Ferenc és Molnár Tamás idén bajnok szeretett volna lenni az ORC 12-es kategóriájában, ezért az év végi második helyezéssel még nem tud boldog lenni a ladás pilóta.

„Természetesen idén is győzelmi reményekkel vágtunk neki az évnek, mint mindig, szerintem nem is lehet máshogy. Az autót már ismerjük és Tamással is évek óta versenyzünk együtt. Minden adott volt, hogy a bajnoki címért harcoljunk.” – mondta a népszerű ladás.

Molnár Tamással és a Szarka Dáviddal is jól tudott együtt dolgozni Bodogán Ferenc.

„A legnagyobb rendben ment mind a két navigátorommal a versenyzés. Tamás nem csak navigátorom, hanem nagyon jó barátom is egyben, így vele igazán jó a hangulat és az összhang. Dávid az utolsó két versenyre ugrott be, mert Tomi nem tudta vállalni az év végi két futamot. Ezúton is köszönöm szépen Dávidnak a segítséget.” – mondta Ferenc.

Az autóval adódtak némi problémák a szezon során, ami végül a bajnoki helyezést is befolyásolta.

„Nagyrészt jól működött a vas, leszámítva a motorunkat, amivel többször is problémánk volt az idén. Sajnos, hengerfejes lett több versenyen is, ráadásul Szombathelyen az utolsó gyorson kellett kiállnunk emiatt. Természetesen utána jártunk a gondnak és vélhetően jövőre már ez a hiba nem fog akadályozni minket.” – mondta Bodogán Ferenc.

A ladás páros szeretett volna bajnoki címet ünnepelni év végén, így a végül megszerzett 2. hely még nem ad örömre okot.

„Nagyon szerettem volna idén nyerni, de a végén sajnos lemaradtunk a dobogó legfelső fokáról. Próbálom pozitívan értékelni, de egyelőre még nem megy. Még sajnos azon gondolkodom, hogy hol rontottam el. Később biztosan máshogy fogom majd értékelni. Idén talán a legjobb versenyünk a mecseki vagy veszprémi futam volt, ahol nyerni tudtunk. A legrosszabb pedig a szombathelyi, ahol az utolsó gyorson estünk ki jó helyről, de a szezonzáró nyíregyházi verseny is pályázhat erre a címre, ahol szintén kiestünk vezető helyről és így lemaradtunk a versenyen és a bajnokságban is az első helyezésről.” – mondta Ferenc.

A Lada még nem kerül garázsba a hosszú téli álomra, hamarosan újra be lesz vetve.

„A Mikulás Rallyn szeretnék még idén elindulni. Támogatóm és egyben barátom, Perjés Ottó fogja diktálni az itinert, amibe természetesen Tomi is beleegyezett. Ha minden jól megy akkor jövőre elkészül a VFTS és azzal tudunk majd nekivágni az új bajnokságnak. Egy régi nagy vágyam, hogy végre kipróbálhassak egy igazi szélesített Lada versenygépjárművet is. Reméljük, időben elkészülünk a projekttel és tudunk a VFTS-sel is látványosan és gyorsan autózni.” – zárta a Rally Cafénak adott interjút Bodogán Ferenc.

 

Készítette: Hund Gábor
Fotó: Bittó Zsolt

Közelgő események

 • csü
  25
  ápr
  2019

  WRC: Argentin Rali

 • pén
  26
  ápr
  2019
  vas
  28
  ápr
  2019

  Rallye1: Miskolc Rali 2019

 • vas
  28
  ápr
  2019

  WRX/S1600 RX: Spanyolország