WRC

Borulás is belefért Lukyanuknak

Alexey Lukyanuk új autóval, új csapattal és új navigátorral indult az Észt Rally WRC3-as mezőnyében, ahol nagyon magabiztosan nyerte a kategóriát, pedig a Power Stage-n még borult is.

 
Alexey Lukyanuk a 4 évvel ezelőtti Svéd Rally után tért vissza a WRC mezőnyébe az Észt Ralyn, ahol a harmadik szakasztól kezdve vezette a WRC3-as mezőnyt, egyúttal a leggyorsabb Rally2-es autóval versenyző pilóta is volt.
 
A kétszeres Európa-bajnok az Észt Rallyn új csapattal, az SRT-vel és Yaroslav Fedoreov navigálásával indult egy Skoda Fabia Rally2 evoval, mellyel a legnagyobb hibát az utolsó, Power Stage szakaszon követte el, egy ugrató után két kerékre érkezett és felborult.
 
Lukyanuknak azonban szerencséje volt, mert talpra állt az autó, mely csak “fénysérülést” szenvedett és végül 52.4 másodperc előnyéből 13.8 másodperc még maradt Andreas Mikkelsen előtt, így megnyerte az RC2-es kategóriát.
 
Az orosz versenyző a WRC3-ban végül 3:15.9 perc előnnyel tudott nyerni egykori ERC-s riválisa, Kajetan Kajetanowicz előtt.

Érdemes elolvasni

Elképesztő megújuláson megy át a Monte-Carlo Rally 2022-ben!

Hund Gábor

Rovanpera tökéletes teljesítményt nyújtott Észtországban

Hund Gábor

Olyan lesz Nagy-Britanniában, amiről mi itthon csak álmodhatunk

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.