WRC

Bottas a Deutschland Rallyra készül

Alig pár nappal a Forma-1-es nyári szünet megkezdése után Valtteri Bottas újra az M-Sportnál tett látogatást és ezúttal a csapat hivatalos, Deutschland Rally előtti tesztjén vett részt, még mielőtt a két gyári versenyző, Gus Greensmith és Teemu Suninen vezethették volna a Fiesta WRC-t.

Bottas nem először ül Ford rallyautó volánja mögé, hiszen az év eleji Arctic Rallyn egy Fiesta WRC-vel állt rajthoz, valamint az R5-ös Fiesta fejlesztési tesztjén is részt vett.

A finn versenyző az idén az egyik legjobb szezonkezdést mutatta be a Forma-1-ben, de teljesítménye egyre jobban hanyatlott. Míg csapattársa, Lewis Hamilton 250 pontot gyűjtött a Magyar Nagydíjig bezáróan, addig Bottas csak 188-at. Jövő évi szerződése pedig egyre jobban veszélybe kerül. Kilátásait nem javítja, hogy a Mercedes tartalék versenyzője, Esteban Ocon készen áll rá, hogy jövőre átvegye helyét a csapatban.

Bottas a Hungaroringen úgy nyilatkozott, hogy van B-terve arra az esetre, ha a Mercedes nem hosszabbítana vele szerződést. Ez természetesen a Forma-1-re vonatkozik, de a fokozódó rallys jelenléte azt mutatja, hogy más szakágban is gondolkodik.

 

Érdemes elolvasni

2020-ban is Monte-Carlóban kezdődik a WRC szezon

Hund Gábor

Ogier megdöntheti Loeb és Röhrl rekordját

mihalyi.csaba

Rovanpera még a műszaki hibát követően is az élen

Hund Gábor