F1 WRC

Bottas: Megfontolom az Arctic Rallyn való indulást

A Mercedes F1-es pilótája, Valtteri Bottas kész rajthoz állni a februári Arctic Rallyn is, ha az F1-el kapcsolatban nem lesz programja.

 
Valtteri Bottas a Lappföld Rally hatodik helyén zárt Timo Rautiainen navigálásával egy Citroen DS3 WRC-vel. A Rovaniemi versenyen 2019 óta folyamatosan részt vesz és élvezi a ralizást, azonban F1-es kötelezettségei miatt több ideje nem marad a ralira. Idén azonban február 26-28. között WRC futamot is rendeznek Rovaniemi környékén, mellyel kapcsolatban is beszélt a finn versenyző a Lappföld Rally után.
 
“Elég hosszú szünet, ha évente egy rally versenyen indulok. – mondta Valtteri Bottas. Úgy tűnik, a képességek egy része ennyi idő alatt el tud veszni, és a verseny elején ezeket próbálom megkeresni. Ismét sokat tanultunk és jobban bízok már az itinerben is. Tavalyhoz képest jobban élveztem ezt a versenyt. Akkor sok volt a kaland, és most is volt pár, de még tapasztalatlan vagyok rally terén.”
 
“Folytatom továbbra is a rally versenyeken való indulást, de ez sok mindentől függ. A 23 F1-es futam megtölti a naptáram, nehéz mellette mással foglalkozni. Hobbiként a rally nem olcsó, ezért meg kell gondolni, hogy hol is akarsz indulni. A februári Arctic Rally idején még nem tudom, hogy lesz-e programom. Az ottani indulásom a Mercedes programjától függ, de ha szabad leszek, akkor megfontolom az indulást. Ugyancsak látnom kell, hogy van-e lehetőségem jó autóval indulni, mert ésszerűtlen dolgokra nem költenék.”

Érdemes elolvasni

Wydaeghe beszélni tanul

Hund Gábor

Oliver Solberg a bemutatkozásról, őszintén

Hund Gábor

Lappi évek óta nem volt ennyire felszabadult

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató