F1 Rally WRC

Bottas Suninentől kapott segítséget a Lapföld Rali előtt

Valtteri Bottas hétvégén indul első rali versenyén, a Mercedes F1-es csapatának versenyzője a Lapföld Ralin indul egy új generációs Ford Fiesta WRC-vel. Bottasnak Teemu Suninen adott tanácsokat a debütálás előtt.

Valtteri Bottas a Finn Rali Bajnokság első 2019-es versenyén egy M-Sport által felkészített Ford Fiesta WRC-vel teszi meg első kilométereit rali versenyen. A finn versenyző navigátora az a Timo Rautiainen lesz, aki Marcus Grönholmmal világbajnoki címet is szerzett.

Az M-Sport csapata a hétvégi Monte Carlo Ralira készül, de Teemu Suninen adott néhány tanácsot a Lapföld Rali előtt Bottasnak.

“Jól ismerem Valtterit, mert ugyanaz a szponzorunk, így némileg össze is tartozunk. Telefonon igyekeztem neki tanácsokat adni, hogy miként lehet gyorsan vezetni egy WRC-t, és hogy mit csináljon, ha váratlan helyzetbe kerül. Nem lehet majd egyszerű számára, hogy egy négykerék meghajtású autóval a hóban menjen. Valószínűleg arra fog gondolni, hogy a hó nagyon fog csúszni, de ha megfelelőek a körülmények, akkor nagyon jó tapadást lehet elérni. Biztosan nem lesz könnyű dolga, de nem szabad elfelejteni, hogy ő az egyik legjobb versenyző a világon. Ha nem most lenne a Monte is biztosan, elmennék neki segíteni és biztatni.” – mondta Teemu Suninen.

Valtteri Bottas először egy N-csoportos Mitsubishi Lancert próbált ki, mielőtt tesztelte volna a Ford Fiesta WRC-t.

Keke Rosberg és Mika Hakkinen is indult korábban már a Lapföld Ralin, ezért is szeretett volna Bottas is egyszer elindulni.

“Két éve gondoltam először arra, hogy milyen jó lehet egy rali autót vezetni. Aztán tavaly elkezdtem összeszedni a csapatot is. Biztos vagyok benne, hogy mindenki jól fog szórakozni a versenyen, köszönöm mindenkinek, aki részt vesz ebben a projektben. A Ford tesztelése során már akadtak kisebb problémák, és elő került a hólapát is, de ez rendben van, ez része ennek a történetnek. A versenyt biztosan óvatosan kezdjük majd, sokan lesznek a mezőnyben, akik már ismerik a szakaszokat. Idővel aztán próbálok majd gyorsítani, de addigra az autót, az utakat és a havat is meg kell szokni.” – mondta Valtteri Bottas.

Érdemes elolvasni

Daniel Elena befejezte WRC karrierjét

Hund Gábor

Sir Frank Williams (1942-2021)

Hund Gábor

Klausz Kristófék hibátlan teljesítménnyel nyerték a Mikulás Rallyt

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.