WRC

Bővíti finn központját a Toyota

Januártól a Toyota Gazoo Racing Europe fogja felügyelni a japán gyártó WRC programját, azonban a jelenlegi finn központ megmarad, sőt bővülni is fog.

 
A Toyota Gazoo Racing WRC csapatának jelenleg van egy központja, a finn Puuppolában, ahol a kutatás és a fejlesztés zajlik, míg az észt Tallinnban készítik fel versenyről versenyre az autókat.
 
A finn központ komoly szerepet játszott az autók aerodinamikai csomagjának fejlesztésében, hiszen a központ mellett található egy pálya, ahol többször is tesztelt a Toyota.
 
2021-től a Toyota Gazoo Racing veszi át a gyártó WRC programjának felügyeletét, de Tommi Makinen biztos benne, hogy a csapat központja nem lesz áthelyezve Kölnbe.
 
“Biztos vagyok benne, hogy a csapat központja nem lesz Kölnbe helyezve. – mondta Tommi Makinen, aki januárig lesz csapatvezető, majd a Toyota motorsport-tanácsadójaként dolgozik tovább. Jelenleg még több létesítményt bérelt ki a Toyota itt Puuppolában. Van egy nagyobb hely, ahol a hibrid autók fejlesztése folyik, de itt fejlesztik a jelenlegi autókat is.”
 
Makinen elárulta, hogy továbbra is szó van R5-ös autó létrehozásáról is, amihez tökéletes lenne a finn központ.
 

Érdemes elolvasni

A járvány miatt változik az Ypres Rally útvonala

Hund Gábor

Adamo: Ez a Hyundai felelőssége

Hund Gábor

Visszatér a sikeres gyártó a WRC-be

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató