WRC

Bővült Suninen programja

Az M-Sport finn versenyzője, Teemu Suninen hárommal több WRC futamon tud indulni, mint az eredeti terv szerint, így kilenc versenyen áll rajthoz a Ford Fiesta WRC-vel.

 
“Garantáltam kilenc versenyen tudok idén indulni. – mondta Teemu Suninen a finn Rallit.fi oldalnak. Eredetileg hat versenyről volt szó, de az Arctic Rally után szóltak, hogy növelni tudjuk a futamok számát, ami mindenkinek nagyszerű hír. A csapat tudott még pénzt szerezni, vagy valami ilyesmi történt. Nem érdekel, csak tudjak vezetni.”
 
Suninen horvát indulása is lehetséges még annak ellenére, hogy az M-Sport WRC autóival Gus Greensmith és Adrien Fourmaux már biztosan indulhat.
 
“Még nem erősítették meg, hogy lemaradok erről a versenyről, még nincs konkrétum arról, hogy kik indulnak a csapatból Horvátországban. Egy biztos, a csapat örült az Arctic Rallyn mutatott teljesítményemnek.”
 
Amennyiben WRC-vel nem is, de Rally2-es autóval még indulhat Horvátországban Suninen, arról már nem is beszélve, hogy ezen a versenyen debütál WRC futamon a Rally3-as Fiesta is.
 
“Annyi már biztos, hogy a horvát pályabejáráson ott leszek. Ez mindenképp jól jöhet, ha jövőre is a csapatban leszek.”
 
Suninen örül, hogy a Hyundai is marad 2024-ig legalább a WRC-ben.
 
“A WRC jövője legalább olyan jól néz ki most, mint korábban. Most stabil a helyzet. Rossz lett volna, ha a Hyundai vagy más kilép a WRC-ből. Érdekes lett volna két gyártóval rendezni a szezonokat. Ha csak hat autó lett volna elérhető jövőre, igen nehéz helyzetbe kerültem volna.”

Érdemes elolvasni

Arai visszatér a WRC mezőnyébe

Hund Gábor

Új központot talált a Svéd Rally

Hund Gábor

Így tesztelt Horvátországban Rovanpera

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.