WRC

Breen még nagyobb szerepet kaphat a Hyundainál

Craig Breen a 2021-es WRC szezon során még több versenyen indulhat a harmadik Hyundai i20 Coupe WRC-vel, mint azt tette eddig.

 
Craig Breen idén két WRC futamon, Svédországban és Észtországban állt rajthoz a Hyundai harmadik versenyzőjeként. Az ír versenyző előbb a hetedik, majd a második eredményt érte el. Az ERC-ben pedig öt versenyen az MRF Tyres gumijait segített fejleszteni R5-ös Hyundaijal. Itt legjobb eredménye a 4. hely volt Rómában és Lettországban.
 
A Hyundai azonban jövőre még több versenyt adhat a WRC-ben a fiatal pilótának.
 
“Ha az elmúlt két évet nézzük, akkor Craig Breen a Finn Rallyn nagyszerűen szerepelt, majd Walesben ezt már nem sikerült megismételnie. – mondta Andrea Adamo, a Hyundai Motorsport csapatfőnöke. A Svéd Rally előtt mondtam neki, hogy ott kapja a harmadik lehetőséget a bizonyításra és bizonyított is.Ezt követően az Észt Rallyn csodálatosan teljesített. Megérdemli, hogy jövőre még több WRC versenyen induljon, pláne úgy, hogy nagyszerűen segített az MRF Tyres gumijait is fejleszteni az ERC-ben. Nagyszerű teszteket hajtott végre és folyamatosan nagyon koncentrált maradt. Még nem dőlt el semmi 2021-el kapcsolatban, de megérdemli Craig a több WRC futamot.”
 
Craig Breen ugyancsak szeretne maradni a Hyundai csapatában.
 
“Még nem tudok semmit a jövővel kapcsolatban, de beszélgettem párszor Andrea Adamoval és Alain Penasse csapatmenedzserrel. Szívesen maradnék a Hyundaijal és szívesen ülnék az autójukba. Remekül érzem magam a csapatban és az autó is fantasztikus. Nagyon jó lenne segíteni a Hyundainak a harmadik vb cím megszerzésében.”
 
Dani Sordo, aki idén három versenyen indult a WRC-ben, ahol Szardínián nyert, Monzában pedig harmadik lett, ugyancsak bízik benne, hogy hamarosan szerződést köthet a Hyundaijal.

Érdemes elolvasni

Itt Oliver Solberg nyert!

Hund Gábor

Breen a stílusa miatt vesztett időt

Hund Gábor

Tuohino balesetet szenvedett egy csúszós szakaszon, de nem a versenypályán

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató