WRC

Breen: Vissza kell mennem, hogy befejezzem a könyvet

Craig Breen idén ismét rajthoz áll az olasz Targa Florio versenyen, ahol kilenc évvel ezelőtt egy balesetben elvesztette legjobb barátját és navigátorát, Gareth Roberts-et.

 
2012-ben az IRC naptárban kapott helyet a Targa Florio, mely már korábban is hírhedt volt, és nehézségét abban az évben is bizonyította. Craig Breen és Gareth Roberts egy Peugeot 207 S2000-es autóval állt rajthoz és a második nap nyitó szakaszán balesetet szenvedett, amiben a fiatal navigátor a helyszínen elhunyt.
 
Breen azóta sem járt a versenynek helyet adó szigeten, azonban úgy érezte vissza kell térnie.
 
“Éveken át próbáltam megvalósítani a visszatérést, mert úgy éreztem be kell fejeznem a könyvet. – mondta Craig Breen a Dirtfishnek. 2019-ben, amikor a Citroen versenyzője voltam, már közel kerültem az induláshoz, de akkor meghiúsult. Andrea Adamonak már többször mondtam, hogy szeretnék indulni ismét a Targa Florion, ha lehetséges. Miként lehetne a könyvet méltóképpen befejezni, mint egy győzelemmel?”
 
A 2012. június 16-i baleset óta Breen a sisakján viseli Gareth Roberts nevét, valamint az autóban is fel van írva az oldalára.
 
“Miután június 17-én elmentem az akkori versenyről a szüleim már jártak a szigeten, de én még nem. Ismerek pár helyi srácot, akik folyamatosan ellátogatnak a helyszínre és a nevemben is virágot helyeznek el. Természetesen nagyon nehéz lesz visszatérni, és mivel az érzelmesebb férfiak közé tartozok, biztos, hogy nagyon nehéz pillanat lesz, de vissza akarok térni. A rossz érzés miatt nem mentem eddig vissza, gondoltam, a WRC karrierem után térek majd vissza és egy hosszabb időt fogok eltölteni ott. Azonban úgy érzem, hogy elég fitt és fiatal vagyok, hogy reménykedjek abban, hogy győzelemmel tudok visszatérni.”
 
Breen sok időt tölt Olaszországban.
 
“Olaszország gyakorlatilag a második otthonom, a szívem fele mindig Olaszországban van. Azonban a baleset miatt egy fekete foltot jelent a szívemben Szicília. Most ezt megszeretném változtatni, és úgy akarok gondolni Olaszországra és Szicíliára, hogy nagyon szép helyek. Andrea Adamo teszi lehetővé, hogy idén végre visszatérjek. Andrea is egy érzelmes típus, ahogy én, nagyon hasonló hullámhosszon vagyunk. Amikor felvetettem az indulás ötletét, 100%-ban mögém állt.”
 
A Targa Florio az Olasz Rally Bajnokság harmadik futama lesz május 6-8. között, Breen várhatóan Hyundai i20 R5-tel áll rajthoz.
Gareth Roberts 25 évesen hunyt el a kilenc évvel ezelőtti balesetben, Craig Breen akkor 22 éves volt.

Érdemes elolvasni

Szardínián is lesz magyar induló – Nevezési lista

Hund Gábor

Új gyártó jöhet a WRC-be

Hund Gábor

Ők indulhatnak a Szafari Rallyn a Hyundaijal

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Kosár
  • Nincs termék a kosárban.