Bronzérem a 44. Kassa Ralin

Október 19-21-én került megrendezésre a 44. Kassa Rallye, ahol magyar ralipárosként láthattuk Juhász Csaba – Juhász Zsolt autóversenyzőket.
Juhász Csaba – Juhász Zsolt
Mitsubishi EVO X. – Juhász Média Kft.
44. Rallye Kosice – 2018.10.19-21.

Csabival készítettem egy interjút a verseny után.
Milyen céllal is indultatok ezen a versenyen?
– Szerettük volna megszerezni az első helyet az éves értékelésben, legrosszabb esetben pedig megtartani a másodikat. Az első helyhez egy kis csoda is szükséges lett volna, az utóbbihoz csak biztonságban célba kellett érni.

Miként sikerült abszolválni a Kassa Ralit? Gondolok itt a szinte túlélő túrába torkolló két versenynapra. Volt ott minden, ami ilyenkor ősszel várható egy versenyen, száraz-nedves pályák, széles-keskeny aszfalt, stb.
– Igazából rögtön az első szakasz után látszott, hogy az első helyre esélyünk sincs. Nagy volt a különbség köztünk és az élmezőny között, ráadásul sikerült elfékeznem magam az utolsó lassítónál. Szétromboltam a lassítót, időt veszítettem és a helyi szabályok szerint még 30 másodperc büntetést is kaptam. Ezzel el is dőlt a taktikánk kiválasztása: biztonságosan célba érni, legalább a 3. helyen. Egy nagyon nehéz, változatos versenyen vagyunk túl. Igazi Rallye verseny volt, mentünk sötétben másnap esőben, sárban, néhol a falevelektől nem is látszott, hogy hol van az út. Sokat kellett improvizálni, a helyismeret nagy előnyt jelentett a gumi választásnál.

Egy nagyon nehéz, változatos versenyen vagyunk túl. Igazi Rallye verseny volt, mentünk sötétben másnap esőben, sárban. Néhol a falevelektől nem is látszott, hogy hol van az út. Sokat kellett improvizálni, és a helyismeret is nagy előnyt jelentett a gumi választásnál.

Volt-e kalandotok a két nap alatt a pályákon?
– Volt bőven kalandunk, néha úgy mentünk az árok szélén, hogy nem is láttuk az utat a falevelektől. Sajnos kaptunk egy defektet az utolsó előtti szakaszon. Az nem jött jól. Sok időt veszítettünk ezzel és a 30 másodperc büntetéssel. Meg lehetett volna az abszolút 7. hely is, de a rally ilyen.

Legközelebb, a Nyíregyháza ralin láthatunk benneteket?
– Igen, Nyíregyházán indulunk, az 5-ös kategóriában. Visszatérünk erre a versenyre a kétkerék hajtáshoz. Kaptunk egy jó ajánlatot egy R3-as autóra, most ezt próbáljuk ki.

Köszönjük Partnereink segítségét!

Közelgő események

 • pén
  19
  Júl
  2019

  ERC: Róma Rali

 • vas
  28
  Júl
  2019

  F1: Németország

 • csü
  01
  aug
  2019

  WRC: Finn Rali