WRC

Budar: Egy egyszerű cső

Pierre Budar, a Citroen Racing csapatvezetője elárulta, egy egyszerű cső okozta Sébastien Ogier autójának hibáját péntek délelőtt.

 
Sébastien Ogier 28 pontos hátránnyal várhatta a Spanyol Rallyt, amit nagyszerűen, szakaszgyőzelemmel kezdett, azonban a második és harmadik szakaszon műszaki hibás lett a C3 WRC, ami miatt akkora hátrányba került, amit már később nem lehetett ledolgozni.
 
“Sébastien autójában egy hidraulikai cső sérült meg, ami miatt elszivárgott a folyadék és emiatt nem volt használható a kormányváltó, valamint elment a szervó is. Mindkettő ugyanazon a csövön át működik. Maga a cső sérült meg, nem egy csatlakozás. Nem világos, hogy mi okozta a sérülést, de az biztos, hogy nem egy kő miatt sérült meg. Évek óta használunk ilyen csövet és eddig semmilyen probléma nem volt vele. Ki kell vizsgálnunk a sérülést, mert nem tudjuk, hogy mi okozta.” – mondta Pierre Budar.
 
A műszaki hiba miatt Sébastien Ogier csak a nyolcadik helyet szerezte meg, míg Ott Tanak a második lett és megnyerte a Power Stage-t, amivel begyűjtötte első vb címét is.
 
Ogier dicsérte az autó viselkedését aszfalton, ugyanakkor még hangot adott a irányíthatóságnak, ami főleg a lassabb kanyarokban jelentett problémát.

Érdemes elolvasni

A rekordokat döntő Loeb büszke a Török Rally után

Hund Gábor

Neuville: Több szakasz végén is megszédültem

Hund Gábor

Evans: Már lemondtam a győzelemről

Hund Gábor

A oldalunk fenntartásához hirdetéseket jelenítünk meg, kérünk támogass minket annyival, hogy letiltod oldalunkon a hirdetésblokkoló bővítményt!

Köszönjük!