WRC

Budar: Mindent elkövettünk, hogy Ogier maradjon

Pierre Budar, a Citroen WRC csapatának vezetője szerint a francia gyártó mindent megtett, hogy 2020-ra is megtartsa Sébastien Ogiert.

 
Linda Jackson, a Citroen vezérigazgatója a gyártó WRC-ről való kilépését bejelentő nyilatkozatban azt állította, hogy csapata azért vonul ki, mert nem tudta megtartani Sébastien Ogiert, így nem tudna a bajnoki címért harcolni.
 
Az Autosport.com megkereste Pierre Budar csapatvezetőt, hogy kiderítse, miért nem sikerült Sébastien Ogiert meggyőzni a maradásról.
 
“Ezt Sébastientől kell megkérdezni. Ő sokkal inkább eltudná mondani az okot. A Citroen részéről mindent megtettünk, hogy megtartsuk Sébastient, ennek ellenére a távozás mellett döntött.” – mondta Pierre Budar.
 
Sébastien Ogier az év első hét versenyén 2 győzelmet és 6 dobogós eredményt ért el, míg a második félévben egyszer nyert és két dobogós eredményt könyvelhetett el, ennek ellenére nem tudta megszerezni hetedik vb címét.
 
Budar elismerte, hogy a fejlesztésben az év elején lemaradtak a többi gyártóhoz képest és ezt a hátrányt később már nem tudták behozni.
 
“Év elején sietnünk kellett, ezért sok fejlesztést nem tudtunk végrehajtani. Új versenyzők, új mérnökök jöttek a csapathoz, ezért az első az autó megismerése volt. Meg kellett tanulni együtt dolgozni, amihez minden percre szükség volt, így nem maradt idő a fejlesztésre. Később az elmulasztott időt nem tudtuk pótolni. Összességében azonban úgy gondolom, hogy fejlődni tudtunk és több fejlesztés is az autóba került volna a 2020-as Montéra, amivel jobbak lehettünk volna. Sébastien Ogier azonban ezt nem értette meg.” – mondta a Citroen csapatvezetője.

Érdemes elolvasni

Júniusban jöhet a 2021-es WRC naptár

Hund Gábor

Új aerodinamikai csomaggal készül a Hyundai Mexikóba

Hund Gábor

Räikkönen WRC-vel indulna

Hund Gábor