WRC

Budar: Szóba jött Neuville is

Pierre Budar, a Citroen Racing csapatvezetője elárulta, felmerült Thierry Neuville is Sébastien Ogier pótlására. A belga versenyzőt mégsem kereste meg a francia gyártó.

 
“Tudtuk, hogy 2019 nehéz év lesz, mert egy teljesen új helyzettel néztünk szembe. A fejlesztési idő a vártnál tovább tartott, viszont sokkal nagyobb bizalommal vártuk 2020-at, mert tudtuk, hogy akkor már meg lehet a munka eredménye. Arra azonban már nem kerül sor, hogy ez kiderüljön. Többször is tárgyaltunk Sébastien Ogier-val, de már régen eldöntötte, hogy távozik. Elmondtuk neki, hogy 2020-ban jelentkeznek majd az idén elvégzett munkák, fejlesztések eredményei, de nem tudtuk meggyőzni. Ezt követően Thierry Neuville leigazolására is gondoltunk, viszont a PSA csoport jövőbeni tervei miatt csak egy évre szerződtethettük volna, ezért végül meg sem kerestük.” – árulta el Pierre Budar az rtbf.com-nak adott interjúban.
 
Linda Jackson szerint könnyen elérhető lett volna a Citroennek a gyártók vb címe.
 
“Mindig úgy véltem, hogy a múltban történthez képest kisebb beruházással is elérhetjük a gyártók vb címét. 2017-ben Sébastien Ogier szerződtetése a versenyző túlzott anyagi követelései miatt nem sikerült. Idén sikerült a szerződtetése két évre, de ő egy év után távozik, ezért a WRC-ből való kilépésre kényszerített minket, hogy vb esélyes versenyző nélkül maradtunk.” – mondta Linda Jackson, a Citroen vezérigazgatója.

Érdemes elolvasni

14. a záró nap előtt a László-Begala kettős

Hund Gábor

Evans vezeti a hármas csatát

Hund Gábor

180 km/h-val esett el Tanak

Hund Gábor