Rally Rally 3

Bukulya István simán nyert az északi szezonnyitón

A Lyukóbánya-Parasznya Rallye3-as versennyel megkezdődött az Északi Régióban is a szezon. A futamon Bukulya István nagyon könnyedén szerezte meg a győzelmet, míg a licenszeseknél Rongits Attila tesztelt a leggyorsabban.

Bukulya István és Tatara Ákos rajt-cél győzelmet aratott a Rallye3 idei második, első északi versenyén Lyukóbányán. A ladás páros mind a hat szakaszt megnyerve 24.8 másodperccel előzte meg a második helyezettet.

A verseny elején Kubovics István és Gerendás Ádám még igyekezett harcolni Bukulyával, de a harmadik szakaszon már nem ért célba.

A második helyet Bíró Gergő és Bíró Balázs, míg a harmadikat Oroszki Tamás és Bárdos Péter szerezte meg.

A licenszes tesztelő mezőnyben Hadik András is rajthoz állt Kertész Krisztián navigálásával, és egészen az ötödik szakasz végéig magabiztosan tartotta a vezető helyet. Az utolsó szakaszon azonban már nem ért végig a Rallye1-es címvédő, így végül Rongits Attila és Hannus László szerezték meg a győzelmet mitsubishis márkatársuk, Barna Tibor és Barna Bence előtt közel egy perccel, míg a harmadik helyen Hankó László és Hankó Fanni végeztek Nissannal.

A futamon elindult Balogh János is Holczer Dániel navigálásával, azonban a harmadik szakaszon már nem álltak rajthoz a Skodával.

Rongits legközelebbi riválisa Bacsa Tamás és Hanyik Gergely voltak, akik az utolsó szakaszon kényszerültek a verseny feladására.

Eredmények

Fotó: Barta Donát

Érdemes elolvasni

Mi várható nálad? 67. rész – Dudás István Márton

Hund Gábor

Mi várható nálad? 66. rész – Konyári Péter

Hund Gábor

Mi várható nálad? 65. rész – Barabás Olivér

Hund Gábor