ORB

Bútor lett a Rally Hungary Local Heroja

A rally-Európa-bajnokságon minden rendező delegálhat egy Local Herot – „helyi hőst“ – akit az Eb-mezőnyben értékelnek. A Rally Hungary promóterének a választása Bútor Robira esett.

„Nagyon meglepett ez a felkérés, annál is inkább, mert a 2013-as Mecsek Rallyn én visszavonultam a versenyzéstől és csak akkor indulok, ha a kedvem tartja és az időm engedi – mondta Bútor. – Ettől függetlenül hatalmas megtiszteltetés ez számomra és bár úgy terveztem, hogy tét nélkül fogok autózni, ezt most át kell gondolnom.“

Robi valóban visszavonult hat éve, de azért ahogy a Veszprém Rallyra visszaruccan és megnyerte, mutatja, nincs teljesen berozsdásodva.

„Azt ne felejtsd el, hogy murva volt. Aszfalton kellene legalább három verseny, hogy a Skodát (Fabia R5) kitapasztaljam és hogy az abszolút első helyért versenybe szálljak a magyar mezőnyben.

Az meg sem fordult a fejemben, hogy az Eb-menőkkel felvegyem a versenyt.

Szerettem volna a Mecsek Rallyn indulni, de pont akkor volt a lányom strandröplabda világbajnoksága Szicílián inkább oda mentem. De nem bántam meg, hogy kihagytam a Mecseket, mert egy életre szólő élmény látni, ahogy a lányod világbajnok lesz.“

Tehát ezúttal ne várjunk meglepetést Robitól, bár az, hogy nála mi számít meglepetésnek, elég szubjektív dolog.

„Először is nagyon nehéz verseny lesz. Tavaly indultam rajta egy R2-es Peugeot-val, az is nagyon fárasztó volt. Az időjárás miatt is nehéz lesz, szerintem sokan esnek majd ki. Én először is szeretnék célba érni, szeretném az autót karcmentesen célba vinni, és úgy számolom, hogy a magyar mezőnyben a negyedik–ötödik hely környékére lehetek jó.

Azt viszont megígérhetem a szurkolóknak, hogy nem tét nélküli autózás lesz, szeretnék méltó lenni a Local Hero címre.“

Érdemes elolvasni

Mi várható nálad? 54. rész – Kronome Ákos

Hund Gábor

16 rally lehet 2020-ban – Versenynaptár tervezet

Hund Gábor

Mégsem lesznek zárt kapus versenyek

Hund Gábor