Magazin

CARLOS CHILI SAINZ LEGJOBB SZTORIJAI

Gyerekkorában Alonso volt a példaképe, María de Villotától tanulta a versenyzés alapjait. 15 évesen egy tizeddel volt lassabb rally-világbajnok apjánál, 16 évesen pedig legyőzte Räikkönent. Carlos Sainz meséli el legjobb sztorijait és hogy miért lett Chili a beceneve egy átmulatott éjszaka után.

Részlet a Rally Café 2020. márciusi számában megjelent cikkből.

Pályafutása kezdetén mindenki őt akarta legyőzni, hiszen ha valaki jobb a rallylegenda, Carlos Sainz fiánál, az biztosan különleges versenyző. Sokan gondolták, hogy csak a neve miatt jutott előrébb a sport ranglétráján, és kétség kívül voltak rosszabb pillanatai is pályafutásának.

Tavaly azonban a McLaren versenyzőjeként megszerezte első Forma–1-es dobogós helyezését, de ami ennél is elismerésreméltóbb teljesítmény, a világbajnokság hatodik helyén végzett, a három nagy csapat, a McLaren, a Ferrari és a Red Bull versenyzői mögött ő volt a legjobb, vagyis még annál is jobb, mert csak az egyik Red Bull-osnak sikerült elé kerülnie.

Carlos Sainz tehetsége azonban ennél már jóval korábban megmutatkozott. A közösségi médiában is látható az a felvétel, amikor két évesen egy elektromos autóval csapat keresztben.

„Amikor két éves voltam, az apám egyfolytában versenyzett – meséli Sainz. – Egyszer, amikor hazajött, meglátott, hogy egy kis elemes gokarttal, éppen fánkokat rajzoltam a teraszon, csúsztattam keresztbe.

Ki a fene tanított erre?

– kérdezte, de valójában senki, magamtól jöttem rá, és nagyon szórakoztató volt, szóval a versenyzés a véremben van.“

(…)

„15 éves voltam, amikor apámmal elmentünk Svédországba jégautózni, ahol farmotoros, hátsókerekes Porschékkal mentünk egy befagyott tó jegén. Képzelheted, már két évesen is a fánkokat nyomtam, ezt mennyire élveztem.

Először szög nélküli gumikkal mentünk, aztán kis szögekkel, végül nagy szögekkel. A nagy szögekkel iszonyú jó volt a tapadás. Három kilométer hosszú volt a pálya, én egyfolytában mentem, apám kávézott közben, tanított engem, de én csak nyomni akartam.

Egyre jobban megközelítettem az idejét, a nap végén pedig mentünk egy kvalifikációs kört. Egy tizeddel voltam talán elmaradva az idejétől, amire nagyon mérges lett. Tudod milyen, örült a sikeremnek, de azért a büszkesége nem hagyta nyugodni.

Azt mondta, oké, most akkor megfordítjuk a pályát, mindenki megy egy ismerkedő kört és aztán egy gyorsat. Kaptam tőle négy másodpercet, azonnal visszaestem a realitás talajára.

Azt mondta, na fiam, ez a rally.

Carlos Sainz még több sztoriját találhatod a Rally Café 2020. márciusi számában, amit itt, a Digitális Rally Caféban azonnal elolvashatsz.
A Rally Café 2020. márciusi számát keresd az újságárusoknál valamint a MOL, az OMV és Lukoil benzinkutakon.

Érdemes elolvasni

KOVÁCS ÖCSIKE, AKI A NYARALÓPÉNZT IS AUTÓRA KÖLTÖTTE

mihalyi.csaba

KISS NORBI ÚJRA EURÓPA-BAJNOK ESÉLYES

mihalyi.csaba

HERCZIG NORBERT AUTÓI – AZ ÖSSZES!

mihalyi.csaba