Cél a vezető hely megtartása

A Toyota Gazoo Racing szeretné Spanyolországban megőrizni vezető helyét a gyártók között. A vegyes talajú WRC futamra alapos teszten készült Ott Tanak, Jari-Matti Latvala és Esapekka Lappi.

A Spanyol Rali idén is murvás szakaszokkal kezdődik, majd az utolsó két napon aszfalton folytatódik. A vegyes útfelület komoly kihívás elé állítja a versenyzőket.

“Spanyolországban jól szerepelhetünk, a verseny előtt változtattunk néhány dolgot a Yaris WRC-ken, hogy murván és aszfalton is egyaránt erős legyen. A péntek nagyon fontos lesz, elől rajtolunk, de muszáj elég gyorsnak lennünk murván is, hogy aszfalton is maradjon esélyünk a jó eredményre, Izgalmas verseny várható az egyéni és a gyártói bajnokság szempontjából is.” – mondta Tommi Makinen csapatvezető.

“Abban a reményben megyünk Spanyolországba, hogy sikerül csökkentenünk a hátrányunkat az egyéni bajnokságban. Ahelyett, hogy feladnánk a harcot, nyerni megyünk Spanyolországba és Ausztráliába is, és tudjuk, hogy elég gyorsak lehetünk murván és aszfalton is. A verseny előtti teszt jól sikerült, így bízhatunk a jó szereplésben.” – mondta Ott Tanak.

“Izgatottan várom a spanyol hétvégét, miután a legutóbbi versenyeken sikerült jól szerepelni. A spynaol szakaszokat mindig élveztem, különösen az aszfaltosak jelentenek óriási élményt. A múlt héten nedves és száraz körülmények között is tesztelhettem, és nagyon elégedett voltam az autóval. Jelenleg kezdek elégedett lenni az eredményeimmel, de ezt a szereplést az utolsó két versenyen is folytatni kell.” – mondta Jari-Matti Latvala.

“Minden erőmmel azon leszek, hogy segítsem a Toyotát a gyártók bajnoki címének elérésében. Két különböző felületen kell Spanyolországban vezetnünk, de biztos vagyok benne, hogy ez nem jelent problémát. Tavaly éppen aszfalton hibáztam ezen a versenyen, de idén szeretném ezt a hibát kijavítani.” – mondta Esapekka Lappi.

 

Fotó: Red Bull

Közelgő események

 • pén
  19
  Júl
  2019

  ERC: Róma Rali

 • vas
  28
  Júl
  2019

  F1: Németország

 • csü
  01
  aug
  2019

  WRC: Finn Rali