Célba kell érni!

Tóth Tibor és Szabó József a 3. géposztály negyedik helyéről várja a szezonzáró Nyíregyháza Rallye-t, de ha jól szerepel az MR Racing párosa a Zemplén környéki pályákon, akkor még a bronzérmet is megszerezhetik az év végi összesítésben.

A tószegi pilótának egy igen sűrű mezőnyben kell helytállnia, ha ismét dobogóra akar állni az N csoportban, mint tette azt legutóbb a Mecsekben.

„Annak csak örülök, hogy többen vagyunk a kategóriában, nagyobb a verseny és jó látni, hogy kezd újra benépesedni a 3-as géposztály, ami teljesen más ízt kölcsönöz a versenyzésnek. Dudás Gergőnek szintén örülök, mert a megjelenése kicsit felkavarja az állóvizet, hátha ő majd megfogja Nagy Matyit, aki szinte már legyőzhetetlen az N csoportban. A Mecseken rengeteg problémánk volt, kaptunk defektet, a váltóval is volt egy kisebb hiba, ezért az ottani harmadik pozíció nem tükrözi teljesen a valós tempónkat. Mindannyiunknak voltak jó szakaszeredményei, úgyhogy meglátjuk, hogy mire jutunk egymással Nyíregyházán. Biztos lesznek meglepetések. Ott van mindjárt Kurtos Robi, akinek ez hazai pálya, ő az egyik favorit szerintem. Ha nem hibázik, ő ezt a versenyt be fogja húzni. Nagy Matyi szokás szerint gyors lesz, Tábori Ákos is biztos alaposan felkészül a kissé gyengébb pécsi szereplés után, Dudás Gergőt már említettem és ott vagyunk még mi is. Én személy szerint szeretem a zempléni pályákat és, ha az időjárás nem szól közbe, jó kis versenyt tudunk futni. Anno Fony-Regéc például rettenetesen tetszett, ha minden rendben volt az autónkkal még Matics Miskát is vertük. Ha esni fog az eső, vagy köd lesz, valószínűleg kicsit visszaveszek, mert nem szeretnék úgy járni, mint Ózdon, ahol az első nap végén kitörtem a Mitsubishi kerekét.”

A mitsubishis pilóta szerint, a lassan járj, tovább érsz taktika kifizetődő lehet a Nyíregyháza Rallye-n.

„Maricsek Mikivel beszéltük róla, hogy ezen a versenyen célba kell érni. Aki befejezi ezt a futamot, az szinte biztos, hogy jó helyen lesz a végelszámoláskor, mert elképesztően hosszú verseny elé nézünk. Persze az is egy opció, ha az ember mindjárt a legelején rendesen rápattan a gázra, de az sem jó, ha bekezdesz és történik valami. Persze nagyon nehéz az is, amikor tudatosan visszaveszel, abban is lehet hiba, mert kiesel a saját ritmusodból, de akár csak Miki, én is úgy gondolom, hogy inkább célba kellene érni, egy stabil, taktikus autózással. Nem biztos, hogy most kell feszegetni a határokat. Én megpróbálok biztonságosabban menni, aztán meglátjuk, hogy az mire lesz elég.”

Közelgő események

 • pén
  19
  Júl
  2019

  ERC: Róma Rali

 • vas
  28
  Júl
  2019

  F1: Németország

 • csü
  01
  aug
  2019

  WRC: Finn Rali