ORB Osváth Péter Rally Rally1 Sajtóanyag

Cered mentette meg a Salgó Rally-t!

Osváth Péter és Papp Tamás az abszolút hatodik helyen zárta a Mercarius Rally1 Bajnokság harmadik futamát a Salgó Rally-t. A Skodás duó komoly meccset vívott a saját pozíciójáért, Cereden pedig akár még többször is végig szaladtak volna!

“Minden alkalommal arról beszélünk, hogy legyünk bent a tízben és minél közelebb a top öthöz. A 2021-es Salgó Rally-n, csak egy hely választott el az áhított eredménytől.” Vágott bele az értékelésbe Osi. “Nem mentünk rosszul, jól éreztük magunkat, de még van tennivaló bőven, hogy közelítsünk az elejéhez. Azt baromira sajnálom, hogy a verseny előtti napokban kellett szembesülni azzal, hogy van egy pálya, ami nagyon-nagyon komoly murvás gyorsasági lehetne, de aszfaltos szakasztként akarták megrendezni. Ebben az esetben akkora károk keletkeztek volna abroncs, felni és autó terén a csapatoknál, hogy az akár két verseny költségvetését elvitte volna, de szerencsére változtattak a programon. A legelső pillanatban azt gondoltam, hogy a Cered-Zagyvaróna négyszer már sok lesz, de kiderült, hogy nem unalmas, sőt elbírtam volna az ötöt is! Szerintem Magyarország egyik legjobb pályája, ha nem legjobb, de az aszfaltos szakaszok közt biztosan bent van a top háromban. Szóval Cered mentette meg a rendezvényt.”

Osváth Péter-Papp Tamás, Salgó Rally 2021, Skoda Fabia Rally2 EVO

A csapat a Salgó előtt változtatott az autó beállításain, ami kifizetődött a nógrádi futamon.

“Felállítottunk egy új koncepciót és még a verseny alatt is állítottunk a kocsin. Szerintem a futam végére lett olyan, ami fekszik nekem, ha jól használom, akkor gyors tud lenni. Most én következem! Igyekszem felszívni magam a Mecsekre és átnyomni, ahol kell. A Salgón is ezen múlott, hogy a tempós kanyarokat nem hittem el, nem mertem megcsinálni, ami fel volt írva. Nagyon biztonságit mentem, sok van még benne. Újra el kell kezdenem használni a ralis ösztönt és akkor még jobb lesz!”

Osváth Péter-Papp Tamás, Salgó Rally 2021, Skoda Fabia Rally2 EVO

Fotók: Kollár Sportfotó

Érdemes elolvasni

RSB határozatok 2021 – Támogatást kapó versenyzők listája

Hund Gábor

Klausz Kristófék hibátlan teljesítménnyel nyerték a Mikulás Rallyt

Hund Gábor

Nemzetközi Murva Kupa 2022-ben

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.