ERC Magazin

Chris Ingram: Egy órán át sírtam

Azt gondolná az ember, hogy Colin McRae és Richard Burns hazájában könnyebben boldogul egy rallyversenyző, de Chris Ingram pont ugyanazokon a megpróbáltatásokon esett át, mint magyar kollégái. A Rally Cafénak adott exkluzív interjúban mesélt az Eb-címről, mélységről, magasságról és a terveiről.

Részlet a Rally Café 2020. augusztusi számában megjelent cikkből, amit keress az újságárusoknál valamint a MOL, az OMV és a Lukoil benzinkutakon vagy vedd meg a digitális Rally Cafét itt. Vagy fizess elő itt.

Szöveg: Kőváry Anett

Tavaly robbant be a nemzetközi rally élet élvonalába Chris Ingram, aki előbb azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy az utolsó gyorsaságin egy hajszállal veszítette el az ERC1 junior bajnoki címet és a 100 ezer eurós díjat Filip Maressel szemben, majd családja által szervezett gyűjtésen összedobták neki a szurkolók a pénzt arra, hogy folytatni tudja a versenyzést, amit az Eb-címmel hálált meg. Amikor interjút kértünk tőle, örömmel mondott igent, annál is inkább, mert nagyon szerette a Rally Hungaryt és a magyar szurkolókat.

Chris Ingram–Ross Whittock, Skoda Fabia R5, Rally Hungary 2020

(…)

Visszatekintve, mi volt rosszabb élmény: elveszíteni a junior-Eb-t, vagy az a néhány perc Magyarországon, amíg nem volt biztos, hogy te vagy Lukyanuk a bajnok?

Uh, ez nagyon jó kérdés… Amikor elvesztettem a junior-Eb-t, az volt életem legrosszabb élménye. Gondolj bele, 100 ezer eurót vesztettem, ez a pénz megváltoztatta volna a karrieremet. Majdnem egy órán át sírtam, teljesen padlón voltam. Majd ezek után ott állni a bajnoki cím kapujában, és kapni egy defektet, azt gondoltam, istenem, hogyan történhet meg ez kétszer?! Nem tudom elmondani, mit éreztem.

És most, bajnokként hogyan gondolsz vissza Magyarországra?

Nagyon szeretem! Fantasztikus volt! Az emberek nagyon kedvesek, mindenki imádja az autóversenyzést, remélem, hogy hamarosan visszatérhetek.

Filip Mares, a 2020-as ERC1 Junior bajok és Chris Ingram a 2020-as Európa-bajnok
Hogyan ünnepeltétek meg a bajnoki címet?

Sehogyan. Bárcsak tehettem volna…jólesett volna bulizni egyet, de túl elfoglalt voltam ahhoz, hogy ünnepeljünk, csak egy formális ünneplés volt a díjátadón Budapesten.

A teljes hatoldalas interjút, amiből többek között kiderül, hogy miért volt jófej Filip Mares, a Rally Café 2020. augusztusi számában olvashatod, amit keress az újságárusoknál valamint a MOL, az OMV és a Lukoil benzinkutakon vagy vedd meg a digitális Rally Cafét itt. Vagy fizess elő itt.

Érdemes elolvasni

Két magyar páros az ERC új, portugál versenyén

Hund Gábor

Idén is lesz ERC mezőny a Rally Hungaryn

Hund Gábor

AZ ŐS-TRABANTOS

mihalyi.csaba

A oldalunk fenntartásához hirdetéseket jelenítünk meg, kérünk támogass minket annyival, hogy letiltod oldalunkon a hirdetésblokkoló bővítményt!

Köszönjük!