Citroen: Loeb kezében a döntés a teljes visszatérésről

A Citroen Racing ügyvezetője szerint Sébastien Loeb maga fogja eldönteni, hogy visszatér e teljes szezonra a Rali Világbajnokságra 2019-ben. Sébastien Loeb 2012 végén vonult ki a WRC mezőnyéből, azóta pedig csak néhány versenyen vett részt. A kilencszeres világbajnok idén Mexikóban az ötödik lett, míg Korzikán kiesett, majd visszatérve ismét jól teljesített.

Sébastien Loeb és Daniel Elena Mexikóban tért vissza három év után a WRC mezőnyébe, és bár vezette is a versenyt, végül egy defekt miatt az ötödik helyen végzett a Citroen C3 WRC-vel. A kilencszeres világbajnok páros Korzikán az első, 50 km-es szakaszt a második idővel fejezte, azonban a második szakaszon árokba csúszott, szombaton azonban visszatért és ismét nagyon gyors tudott lenni.

“Sébastien Loeb kezében a döntés, hogy szeretne visszatérni 2019-ben teljes szezonra vagy sem. Idén három versenyt tervez és ez valószínűleg nem fog változni. A szezon előtt sokan kérdezték, hogy jó döntés e, hogy Craig Breen helyén induljon Sébastien idén. Erre egyértelműen a válaszom, hogy igen. Azt gondolom, Seb megmutatta, hogy képes még mindig az élmezőnnyel harcolni.” – mondta Linda Jackson, a Citroen ügyvezetője a brit Autosportnak.

Április 13-tól keressétek magazinunk áprilisi számát a Lapker és Immedio üzleteiben!

Sébastien Loeb jelenléte a csapatra is nyugtatólag hatott.

“Az, hogy Seb velünk volt az előző két versenyen, megnyugtatta a csapatot, és itt Pierre Budar csapatvezetőre is gondolok. Korzikán is szerettük volna, ha jó eredményt ér el, de egy hiba mindig előfordulhat.” – tette hozzá Jackson.

A Korzika Rali idején felvetődött, hogy Loeb elindulna a Német Ralin is, azonban erre egyértelmű választ adott a francia legenda.

“Akkor nyár lesz, én pedig a vízparton leszek.” – mondta Sébastien Loeb az Autosportnak, aki a tervek szerint még a Spanyol Ralin áll idén rajthoz..

Keresés

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

Közelgő események

 • pén
  14
  dec
  2018

  Rally Café Magazin December

 • szo
  29
  dec
  2018

  Szilveszter Rally

 • ked
  22
  jan
  2019

  WRC: Monte Carlo Rali