WRC

Ő lesz az M-Sport első számú pilótája jövőre?

A német sajtó szerint már meg van az M-Sport jövő évi első számú versenyzője. A Rallye-Magazine szerint ez a versenyző, Craig Breen.

 
Craig Breen a Hyundainál várhatóan jövőre is csak részleges szezont tudna futni, ezért a Rallye-Magazine az ír versenyzőt gondolja az M-Sport legjobb választásának a 2022-es első számú versenyzői szerep betöltésére. Breen korábban szintén már elmondta, hogy szeretne ismét teljes évet teljesíteni a WRC-ben.
 
“A célom továbbra is, hogy egyszer világbajnok legyek, ezt pedig csak teljes szezont teljesítve tudom elérni”. – mondta Craig Breen a Motorsport aktuellnek az Észt Rally idején.
Az ír versenyző idén három versenyen indult a WRC-ben, az Arctic Rally negyedik, a Horvát Rallyn nylcadik és Észtországban a második helyen zárva, így a bajnokság hetedik helyén áll. Breen legközelebb Belgiumban áll rajthoz.
 
A Hyundai jövőre várhatóan jóval inkább Oliver Solberg versenyeztetését fogja segíteni, míg Thierry Neuville és Ott Tanak továbbra is biztosan teljes évet teljesíthet. Solberg mellett azonban szerepet kaphat Jari Huttunen is, és nem szabad elfelejteni Dani Sordot sem.
Craig Breen és Paul Nagle az M-Sportnál folytatja?
A Rallye-Magazine szerint az M-Sportnak és Breennek is tökéletes lenne a szerződéskötés, így 2022-ben Malcolm Wilson csapatában Breen és Adrien Fourmaux vezethetné a Rally1-es autót. A német sajtó szerint Teemu Suninen és Gus Greensmith pedig a harmadik autóért küzdhetne meg.
Adrien Fourmaux idén Breenhez hasonlóan háromszor vezethette a Ford Fiesta WRC-t és Horvátországban, valamint Kenyában az ötödik, Portugáliában pedig a hatodik helyen végezve a bajnokság 10. helyét foglalja el.
 
Breen számára ugyanakkor hátrány, hogy szerződése a Hyundainál csak év végén jár le, ezért addig a Ford Puma Rally1-et sem tudja tesztelni.

Érdemes elolvasni

Elképesztő ez a belső Juha Kankkunentől!

Hund Gábor

Kettős győzelmet aratott a Hyundai Spanyolországban ezen a téren

Hund Gábor

Loeb egy Pumával barátkozott

Hund Gábor

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy fokozza a felhasználói élményt. Elfogadom Adatkezelési tájékoztató

Cart
  • No products in the cart.